Witam, chodzi mi po głowie założenie profesjonalnego blog'a lub forum o tematyce zakrawającej o jedną markę samochodów osobowych, z resztą moją ulubioną - BMW. Ale mam wątpliwość, co do tego co lepiej rozkręcić - blog czy forum? Konkurencja jest i to dość spora. Co sądzicie na ten temat?
P.S Temat umiejscowiłem w tym dziale, ponieważ mam nadzieję iż będę mógł prowadzić taką stronę/forum zarabiając tyle żeby wychodzić na tym na przysłowiowe 'zero'.
Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam
Blog vs. Forum o jednej marce aut?
Re: Blog vs. Forum o jednej marce aut?
Musisz zabrać sobie jedną biała kartkę papieru - wypisać po lewej co możne blog, a czego nie może. To samo zrobić dla forum, tylko, że po prawej
na 2 kartce opisać swoją wizję.
i teraz raz na jedną kartkę a raz na drugą aż zobaczysz co bardziej spełnia założenia projektu.
to chyba najlepsze rozwiązanie na początek.
Pozdrawiam
na 2 kartce opisać swoją wizję.
i teraz raz na jedną kartkę a raz na drugą aż zobaczysz co bardziej spełnia założenia projektu.
to chyba najlepsze rozwiązanie na początek.
Pozdrawiam
Moim zdaniem najlepsze będzie założenie i bloga i forum. Taka konfiguracja według mnie może znacznie lepiej przyciągnąć potencjalnego użytkownika, a ty nie będziesz miał dylematu 
Moim zdaniem najpierw blog, a potem jak się rozkręci i komentarze pod artykułami nie będą mieścić się w bazie:) to start forum. Jeżeli chcesz prowadzić stronę sam, to puste forum trzeba zapełniać, a to pochłania masę czasu- zanim będzie odzew i ludzie zaczną pisać to minie sporo czasu,a do tego momentu puste forum odstraszy ludzi. Na blogu już kilka artykułów na start załatwia temat, nie widać tej pustki w początkowym okresie funkcjonowania- proponuję bloga, a jak się rozkręci to stawiaj forum i zarabiaj miliony:D:D
Jak najbardziej pomysł może być trafiony(jak nie patrzeć na konkurencję - fora itd.) tylko trzeba wybrać popularną markę auta której najwięcej jest użytkowników - proponuję vw golf. Z tego co wiem ludzie szukają odpowiedzi na tematy jak naprawić to czy tamto, sama często szukam rozwiązań i trafiam na forum.