witam mam problem.szczegóły na dole.
witam mam problem.szczegóły na dole.
witam mam problem.tworzę strone www w technologi flash jednak mi muli.poprostu na każdej klatce w akcji używam klasy tween ,która jest dołącza razem z adobe flash cs4.używam animacji na każdej klatce i animacja czasami zaczyna się chaczyć ,gdy ustawiam na przykładzie obiekt x na 500,to animacja czasami się zatnie i pozostaje na x=400 na przykładzie.proszę o odpowiedz lub podanie numeru gg bym bardziej opisał problem:-((
Re: witam mam problem.szczegóły na dole.
Mulić mogą:
Animowanie dużych bitmap
Animowanie wygładzanych bitmap
Animowanie wektorów o dużej złożoności
Animowanie obiektów z przezroczystością
Animowanie wektorów wyświetlających gradienty
Animowanie obiektów z zastosowanymi filtrami
Animowanie dużych powierzchni swf w jednaj chwili
Czyli prawie wszystko jeśli jest użyte z rozmachem
Animowanie dużych bitmap
Animowanie wygładzanych bitmap
Animowanie wektorów o dużej złożoności
Animowanie obiektów z przezroczystością
Animowanie wektorów wyświetlających gradienty
Animowanie obiektów z zastosowanymi filtrami
Animowanie dużych powierzchni swf w jednaj chwili
Czyli prawie wszystko jeśli jest użyte z rozmachem
Re: witam mam problem.szczegóły na dole.
Niby tak, ale dzisiaj to chyba już większość ludzi ma (jak nie ma to powinna mieć
) jakieś tam dwa rdzenie i komputery o lepszym zarządzaniu wielowątkowością. Dobrze wykonana i zoptymalizowana animacja nie powinna się ciąć, trzeba zachować umiar. SWF to nie wideo, w wideo wyświetla się matryca pikseli, w locie to co najwyżej się dekompresuje a w pliku SWF w każdej klatce komputer musi obliczać położenie i wygląd wszystkich elementów i to w warstwach. Czyli jak masz naraz 50 ruchomych i zmieniających się elementów i szybkość filmu 30fps.
Zmieniasz: x, y, rotation, scaleX, scaleY, color, alpha, blur, shadow, glow czyli 10 parametrów, to Flash w każdej klatce musi obliczyć 50x10 = 500 parametrów, czyli w każdej sekundzie animacji 50x10x30 = 15000 paramatrów, ma prawo mulić?
Zmieniasz: x, y, rotation, scaleX, scaleY, color, alpha, blur, shadow, glow czyli 10 parametrów, to Flash w każdej klatce musi obliczyć 50x10 = 500 parametrów, czyli w każdej sekundzie animacji 50x10x30 = 15000 paramatrów, ma prawo mulić?