[PHP]Strona nagle nie dziala - Fatal error: require_once()

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Ronin

[PHP]Strona nagle nie dziala - Fatal error: require_once()

Post autor: Ronin »

Witam

Wczoraj wieczorem było wszystko w porzadku, dziś rano moj serwis juz sie nie wyswietla. Za to wyswietla sie taki komunikat:
Warning: require_once(HTML/Menu/Renderer.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /HTML_Menu/Menu/ArrayRenderer.php on line 25

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'HTML/Menu/Renderer.php' (include_path='.:/:/usr/local/php/pear5') in /HTML_Menu/Menu/ArrayRenderer.php on line 25
Czy ktoś może mi to przetłumaczyć na normalny jezyk zebym zrozumiało co chodzi, bo zupełnie sie na tym nie znam :(
Jesli trzeba chętnie jakos zamieszcze na forum plik /ArrayRenderer.php jest to ma pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :(

HELP ME :(
Shavei
Nowy
Nowy

Re: [PHP]Strona nagle nie dziala - Fatal error: require_once()

Post autor: Shavei »

Nie trzeba się znać, wystarczy znać język angielski - nawet słabo - żeby zrozumieć, że plik, który próbujesz dołączyć nie istnieje w podanej lokalizacji.

Nie wiem jaki masz układ plików/katalogów na serwerze, ale raz masz "HTML/Menu", a raz "HTML_Menu/Menu". Przypuszczam, że któraś ścieżka (na 99,9%) pierwsza jest zła.
ODPOWIEDZ