Witam,
mam stronę internetową którą kiedyś mi wypozycjonowano na kilka fraz. Teraz chcę ją zmienić na nową. Moje pytanie brzmi czy utracę pozycjonowanie z tej starej strony jak ją podmienię na nową?
nowa strona - strace pozycje?
Re: nowa strona - strace pozycje?
Co masz na mysli pisząc: wymienię na nową?
Jeżeli tematyka się zmienia, to pozycji nie utrzymasz. Jeżeli tematyka pozostaje, to pozycje mogą polecieć na jakiś czas lub na stałe. Może też tak być, że zauważysz tylko lekkie wahania pozycji.
Jeżeli tematyka się zmienia, to pozycji nie utrzymasz. Jeżeli tematyka pozostaje, to pozycje mogą polecieć na jakiś czas lub na stałe. Może też tak być, że zauważysz tylko lekkie wahania pozycji.
Tematyka pozostaje taka sama ale strona jest zbudowana od nowa. Treść trochę poszerzona. Wrzucę ją i będę obserwował pozycje. Dzięki, pozdrawiam.
jeżeli zmienia się też struktura podstron, np było
domena.pl/index.php?p=123&i=1
a jest
domena.pl/home
to porób przekierowania 301 ze starych podstron do odpowiadającym im nowym, jak nie odpowiada nowa to 301 niech leci na główną
domena.pl/index.php?p=123&i=1
a jest
domena.pl/home
to porób przekierowania 301 ze starych podstron do odpowiadającym im nowym, jak nie odpowiada nowa to 301 niech leci na główną
Chodzi Ci głównie o stronę główną? Jeśli nowy skrypt będzie lepszy, nie powinieneś stracić pozycji.
Czasem podczas takich zabiegów można nawet podskoczyć w wyszukiwarkach
-
www.skrypty.pro
- Nowy

- Kontakt:
trzeba liczyć na szczęście;)