Czesc
1. Do tej pory uzywalem wylacznie Photoshopa. Ktos mi zasugerowal abym polaczyl go z InDesignem dzieki ktoremu bede mogl znaczenie szybciej robic proejkty swoich stron i zaoszczedze sporo czasu.
Prawda czy nie? Zdarza sie wam go uzywac przy webdesignie czy nie?
2. Nigdy nie mialem stycznosci z illustratorem. Czy warto rozpoczynac jego nauke i czy moze byc on dla mnie przydatny jesli grafika jest mi potrzebna tylko i wylacznie na potrzeby tworzenia stron? W Photoshopie tez sa wektory nawet jesli nie sa idealne to proste rzeczy mozna zawsze wykombinowac.
Photoshop, Illustrator, InDesign - uzytecznosc
Re: Photoshop, Illustrator, InDesign - uzytecznosc
Tzn moje zdanie jest takie: Jeżeli bardzo chcesz dodać indesigna do warsztatu to masz 2 opcje:
1. zacznij robi strony w wordzie > potem w indesignie (totalny bezsens)
2. wzbogać wachlarz usług o skład DTP.
Reasumując:
Indesign jest do składu DTP i z webowych rozwiazań to najlepiej wychodzi mu export stron do swf'a
Komentując:
Jak najbardziej łączymy Illustrator(Wektory)+ Photoshop(rastry i mapy bitowe) +-Fireworks(trochę tego i troche tego)
Pozdrawiam
1. zacznij robi strony w wordzie > potem w indesignie (totalny bezsens)
2. wzbogać wachlarz usług o skład DTP.
Reasumując:
Indesign jest do składu DTP i z webowych rozwiazań to najlepiej wychodzi mu export stron do swf'a
Komentując:
Jak najbardziej łączymy Illustrator(Wektory)+ Photoshop(rastry i mapy bitowe) +-Fireworks(trochę tego i troche tego)
Pozdrawiam