Problem z mapką i linkiem do poczty

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
suissman

Problem z mapką i linkiem do poczty

Post autor: suissman »

Witam.
Na początku przepraszam za moje, trywialne pewnie problemy, ale jako człowiek zxaczynający dopiero przygodę z flashem, muszę prosić o pomoc.
Otóż, chciałbym zrobić sobie stronkę we flashu...projekt już nawet mam, i chciałbym, by na stronce tej:
1 - znalazł się mój adres e-mai, i po kliknięciu go myszką by otwierał się domyślny program pocztowy (ewentualnie jakiś formularz umożliwiający wysłanie wiadomości do mnie),
2 - znalazła się mapka z googla...kliknięcie na której, przenosiłoby nas na stronę googlemaps z zaznaczoną moją lokalizacją oczywiście. Ewentualnie może to być mała mapka, pod którą znajdzie się link na stronę googlemaps i kjliknięcie w ten link przeniesie mnie do dużej mapy.
W ogóle, czy rozwiązanie opisanych zagadnień jest bardzo skomplikowane?
Jeszcze raz przepraszam, i bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
panam
Nowy
Nowy

Re: Problem z mapką i linkiem do poczty

Post autor: panam »

A czemu to akurat chcesz tworzyć we flashu?
suissman

hmm...pewnie dlatego, że jestem nad wyraz ciekawskim osobnikiem i chciałbym zobaczyć, jak to wygląda i czy jest to trudna sprawa?
A tak poważnie, to będzie to raczej rozwiązanie tymczasowe - z braku czasu - ...mam już szablon strony, który mogę teraz wykorzystać...a za jakiś miesiąc czy dwa, jak będę mógł się tym poważnie zająć...wymyślę pewnie jakąś normalną stronkę...
AAA...rozwiązałem problem mapki - tzn dodałem link, który przenosi do mapy na stronie google`a, i problem maila - także link, który uruchamia polecenie "mailto".
Pozdrawiam miło...
panam
Nowy
Nowy

Post autor: panam »

Jak jesteś ciekawskim osobnikiem to powinieneś szukać po forum. To były banalne rzeczy :)

Powodzenia!
suissman

hmm..szukałem i znalazłem....teraz pora na coś trudniejszego chyba...tzn. podkład muzyczny...hehe
no ale to jak czasu trochę znajdę...
pozdrawiam wszystkich...
ODPOWIEDZ