[pomoc] Stopka strony

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

[pomoc] Stopka strony

Post autor: Bartosz Olszewski »

Witam,

Zainteresowało mnie poprawne budowanie stopki na stronie www.
Chodzi mi też oto czy jak np. napiszemy, że nie ponosimy odpowiedzialności za coś - czy to wystarczy aby nie przyjmować skarg?

Mój wzór stopki jest mianowicie taki:
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2000-2005 by Nazwa.
Wszelkie posty i komentarze są własnością postujących. Nazwa nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności.
Nazwa nie ponosi odpowiedzialności za treść znajdującą się na stronie dostępnej tylko dla osób pełnoletnich.

W tym, że ostatnia linijka tyczy się tego, że czasem na stronie znajduje się erotyka, a na stronach erotycznych są dialery, wirusy itd. I jak ktoś wgra sobie dialera to żeby nie miał pretensji do strony, że to publikuje.

Ale czy sam napis rozwiązuje sprawe, czy trzeba mieć na takie coś papierek?
one_eddie
Nowy
Nowy

Re: [pomoc] Stopka strony

Post autor: one_eddie »

Najprosciej jest zrobic tak:

Jako strone wejsciowa robisz taki maly regulamin ( tam juz sobie wszystko opiszesz ) jesli ktos zaakceptuje to znaczy ze sie zgadza wiec przeonsisz go na twoj site i nie martwisz sie bo skoro sie zgodzil to jak by podpisal umowe.

Jak sie nie zgadza to robisz window.close() alno jesli nie mozna przenosisz go gdzie indziej, robisz co chcesz...
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

Chodzi Ci o stopkę do strony erotycznej, czy zwykłej?
Takie standardowe stopki:

Copyright by Strona.com.pl 2004-2005. All rights reserved.

W ten bajer po angielsku można wstawić link do polityki prywatności i tam określić zasady działania serwisu, odpowiedzialność Twoja, inne prawa etc. Zobacz jak mniej wiecej to wygląda: http://www.webinside.pl/info/polityka
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Chodzi mi też oto, że na stronie będzie i normalna strona i erotyczna, poprostu w innym dziale.

Tylko na takich stronach jest dużo dialerów i można się naciąć a później obwiniać strone na której to się znalazło.
ODPOWIEDZ