hej
Jak wywołać strone html np kontakt z menu zrobionego we flashu tak by flash sie nie odświeżał tylko pozostał w takiej postaci, że np jest po kliknięciu kontakt jest zaznaczony?
Ania
jak wywolać html z menu we flashu
Re: jak wywolać html z menu we flashu
Zaznacz przycisk menu, upewnij się, że jego behavior ustawiony jest na button potem otwórz panel AS, (korzystaj z normal mode ) wybierz z AS geturl( ) i w odpowiednie miejsca wpisz adres strony oraz target, jeśli to konieczne.
Możesz ustawić na jaką akcje myszy, lub i klawiatury ma ten przycisk zadziałać. Możesz z jednego przycisku otworzyć kilka stron na raz, przydatne możne być, to w przypadku, gdy strona jest zbudowana we frameset,
ps: Button we flash może naraz uruchamiać wiele akcji w różnych momentach aktywności myszy.
R.
Możesz ustawić na jaką akcje myszy, lub i klawiatury ma ten przycisk zadziałać. Możesz z jednego przycisku otworzyć kilka stron na raz, przydatne możne być, to w przypadku, gdy strona jest zbudowana we frameset,
ps: Button we flash może naraz uruchamiać wiele akcji w różnych momentach aktywności myszy.
R.
Niestety nie o to mi chodziło.
Chodzi o to ze mam np przyciski czerwone a po kliknięciu otwiera się strona w html a ten przycisk robi się biały a jak kliknę na inny przycisk to ten robi się czerwony z powrotem a inny biały. Ogólnie we flashu jak to rozwiązać żeby działał mechanizm to wiem tylko jak się odwołać miedzy flashem a html żeby to wyglądało tak jak mówie:)
Ania
Chodzi o to ze mam np przyciski czerwone a po kliknięciu otwiera się strona w html a ten przycisk robi się biały a jak kliknę na inny przycisk to ten robi się czerwony z powrotem a inny biały. Ogólnie we flashu jak to rozwiązać żeby działał mechanizm to wiem tylko jak się odwołać miedzy flashem a html żeby to wyglądało tak jak mówie:)
Ania
Stwórz tyle ramek kluczowych, ile działów. w każdej ramce kluczowej ustaw przycisk danego działu w "negatywie",
na listwie czasowej ustaw w każdej ramce kluczowej akcję stop ( );
w akcji przycisku dodaj gotoAndStop (numer ramki kluczowej);
R.
na listwie czasowej ustaw w każdej ramce kluczowej akcję stop ( );
w akcji przycisku dodaj gotoAndStop (numer ramki kluczowej);
R.