jak wywolać html z menu we flashu

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
mrufcia
Nowy
Nowy

jak wywolać html z menu we flashu

Post autor: mrufcia »

hej

Jak wywołać strone html np kontakt z menu zrobionego we flashu tak by flash sie nie odświeżał tylko pozostał w takiej postaci, że np jest po kliknięciu kontakt jest zaznaczony?

Ania
Regulus
Nowy
Nowy

Re: jak wywolać html z menu we flashu

Post autor: Regulus »

Zaznacz przycisk menu, upewnij się, że jego behavior ustawiony jest na button potem otwórz panel AS, (korzystaj z normal mode ) wybierz z AS geturl( ) i w odpowiednie miejsca wpisz adres strony oraz target, jeśli to konieczne.

Możesz ustawić na jaką akcje myszy, lub i klawiatury ma ten przycisk zadziałać. Możesz z jednego przycisku otworzyć kilka stron na raz, przydatne możne być, to w przypadku, gdy strona jest zbudowana we frameset,

ps: Button we flash może naraz uruchamiać wiele akcji w różnych momentach aktywności myszy.

R.
mrufcia
Nowy
Nowy

Post autor: mrufcia »

Niestety nie o to mi chodziło.
Chodzi o to ze mam np przyciski czerwone a po kliknięciu otwiera się strona w html a ten przycisk robi się biały a jak kliknę na inny przycisk to ten robi się czerwony z powrotem a inny biały. Ogólnie we flashu jak to rozwiązać żeby działał mechanizm to wiem tylko jak się odwołać miedzy flashem a html żeby to wyglądało tak jak mówie:)

Ania
Regulus
Nowy
Nowy

Post autor: Regulus »

Stwórz tyle ramek kluczowych, ile działów. w każdej ramce kluczowej ustaw przycisk danego działu w "negatywie",
na listwie czasowej ustaw w każdej ramce kluczowej akcję stop ( );
w akcji przycisku dodaj gotoAndStop (numer ramki kluczowej);

R.
ODPOWIEDZ