Portale dla profesjonalistow
Portale dla profesjonalistow
Czy ktos z was korzysta z portali spolecznosciowy do poszukiwania ofert pracy nawiazywania kontaktow biznesowych (informatykow/ webmasterow)?
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Portale dla profesjonalistow
Ja tak, z LinkedIn, choć nie wiem czy można nazwać to "korzystaniem". Po prostu ktoś mnie zaprosił, a ja kogoś przy okazji. Ciekawe ilu jest takich ludzi...
Cele są jasne takich projektów, ale osobiście uważam, że witryny tego typu wyczerpują swoją moc z dnia na dzień, mimo iż w sieci powstają ciągle nowe.
Cele są jasne takich projektów, ale osobiście uważam, że witryny tego typu wyczerpują swoją moc z dnia na dzień, mimo iż w sieci powstają ciągle nowe.
Wyczerpuja mozliwosci - zainteresowanie nimi jest byc moze kwestia wprowadzenia ich w obiegowa swiadomosc, moze stworzenia czegos globalnego, wspolpracy?
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Globalnego raczej nie, czy LinkedIn nie jest globalny? Prędzej świadomość, potencjał, reklama oraz po części także sama funkcjonalność... Można by się tak spierać 
polskim odpowiednikiem LinkedIn jest GoldenLine. Uboższy o kilka funkcji, ale w języku Mickiewicza co uznaję za plus.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
-
Aleksandra.O
ale chyba nie robia takie kariery u nas jak na zachodzie...
a swoja drogą to dobry pomysł na biznes
jesli wypali w anszych warunkach (?)
a swoja drogą to dobry pomysł na biznes
Na zachodzie masz znacznie większy rynek IT (szeroko rozumianego). Porównaj wielkością, ilością zleceń, serwisy freelancerskie u nas i na zachodzie. Kwestia wyrównania wielkości rynków to kilka lat.
-
Aleksandra.O
hm... całkiem dobry pomysł na biznes 
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli chodzi o strony główne to faktycznie lepiej prezentuje się Profeo, ale jeśli trzymać by się oceny tylko czołówek to użyteczniejsza jest OpenIdea. Takie moje skromne zdanie