www.lucyfer.vaka.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Lucyferd2lod
Kontakt:

www.lucyfer.vaka.pl

Post autor: Lucyferd2lod »

Witam, prosze o ocene strony i powiedziec co mogłbym zmienic a co jest dobrze zrobione www.lucyfer.vaka.pl
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: www.lucyfer.vaka.pl

Post autor: Marek_bf »

Mniejszej się nie dało zrobić?
Zmień pisownię, nikt poważnie nie potraktuje strony gdzie jest napisane:
"Strona Dowmowa"
Kilka slow omnie

Witam, nazywam sie Bogacz Miroslaw urodzilem sie w 1988 roku w poznaniu zajmuje sie tworzenie stron opartych na technologi html, xhtml, css zgodnych z stanadradmi w3c. Jestem w stanie stworzyc strone oparta na tabelach jak i strone bez tabelowa, nie stety nie mam swojej pierwszej strony internetowej bo bylo to bardzo dawo temu jak bylem maniakiem gier byla to strona klanowa gry stacraft. Chetnie podejme prace jako koder html, xhtml, css. Znam podstawy photshop'a potrzebne mi do ciecia grafiki na strony... Wszelkie pytania prosze kierowac pod adres email, Gadu Gadu lub telefon komorkowy KONTAKT
Pomijając brak polskich znaków diakrytycznych (co również jest naganne w tym przypadku), takie perełki jak:
Dowmowa
stanadradmi
nie stety
maniakiem

nie stety nie mam swojej pierwszej strony internetowej bo bylo to bardzo dawo temu jak bylem maniakiem gier byla to strona klanowa gry stacraft
Ładna konstrukcja, nie ma co ;)

Chyba za wcześnie się wyrwałeś z ofertą.
Arkadiusz Podlaski
Nowy
Nowy

Post autor: Arkadiusz Podlaski »

Kilka slow omnie

Witam, nazywam sie Bogacz Miroslaw urodzilem sie w 1988 roku w poznaniu zajmuje sie tworzenie stron opartych na technologi html, xhtml, css zgodnych z stanadradmi w3c. Jestem w stanie stworzyc strone oparta na tabelach jak i strone bez tabelowa, nie stety nie mam swojej pierwszej strony internetowej bo bylo to bardzo dawo temu jak bylem maniakiem gier byla to strona klanowa gry stacraft. Chetnie podejme prace jako koder html, xhtml, css. Znam podstawy photshop'a potrzebne mi do ciecia grafiki na strony... Wszelkie pytania prosze kierowac pod adres email, Gadu Gadu lub telefon komorkowy KONTAKT
A kogo te wszystkie informacje obchodzą oprócz Ciebie i ewentualnie Twojej rodziny? Skup się na tym co możesz dać użytkownikowi / klientowi, a nie na wymienianiu swoich umiejętności i zalet.

Przydałaby się trochę większa ta strona. Mikroskopu pewnie nikt nie ma przyklejonego do monitora...
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: 123456 »

Kod całkiem ładny pomijając źle osadzone skrypty od statystyk, które w porządnej przeglądarce polecą.
takie perełki jak:
Dowmowa
stanadradmi
nie stety
maniakiem
Dodajmy jeszcze tytuł strony:
Miroslw Bogacz
Ja swoje imię potrafię napisać bez literówki...
sztacho
Nowy
Nowy

Post autor: sztacho »

Jeśli chcesz, żeby to było bardziej profesjonalnie to przede wszystkim pozbądź się literówek i błędów ortograficznych (dodaj również polskie znaki). No i ja bym trochę poszerzył zawartość strony... chyba, że nie planujesz więcej tekstu :)
Lucyferd2lod
Kontakt:

hmm...
Marek_bf Masz racje polskie znaki by się przydały ale mam problem z edytorem „pspad” musze go skonfigurować bo np. jak chcę zrobić „ł” to mi się włącza jakaś funkcja programu :] wiec nie dawałem dlatego polskich znaków. Co masz na myśli pisownie ? Co do tekstu ze nie mam swojej pierwszej strony to w sumie nie potrzebnie napisałem bo tak szczerze to kogo to obchodzi…

Arkadiusz Podlaski
Masz racje jest dość mała dlatego ze mam problem z Div’em i co będę musiał jednak wywalić z mojego tekstu że zrobię stronę bez tabelową, nie wiedzieć dlaczego mam jakieś problemy z divami macie może jakieś dokumentacje na temat robienia szablonów w divach ?

123456
Hm dzięki za uświadomienie literówek, sam ich wcześniej nie widziałem a to wina klawiatury chyba zacznę pisać w wrod’zie a potem na stronę żeby uniknąć takich sytuacji.

sztacho Co masz na myśli ? mówiac "Poszerzył zawartość strony"

dzieki wszystkim za graść krytyki wyrzuconą prosto w geme :P dzięki bardzo zabieram sie do roboty

a co myslicie o tym szablonie? bo moze do tego szablonu bym przeniusł swoja strone domową http://www.lucyfer.vaka.pl/szablon/index.html mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi za skopiowanie tego wywiadu poniewarz jest on tutaj tylko chwilowo na zaprezenowanie jak wygląda tekst na stronie
Lucyferd2lod
Kontakt:

Aha dlaczego uwazasz ze są zle osadzone scrypty z statami?
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Lucyferd2lod pisze:Aha dlaczego uwazasz ze są zle osadzone scrypty z statami?
www.lucyfer.vaka.pl pisze:Chetnie podejme prace jako koder html, xhtml, css.
Chcesz podjąć pracę jako koder a czy zaglądałeś w ogóle do specyfikacji chociażby xHTML'a w którym to podobno napisałeś swoją stronę?
Lucyferd2lod
Kontakt:

Szczerze to nie zaglądałem ale validacje przeszłą strona bez problemu wiec nie wiem o co chodzi, może mnie nakierujesz ? a jeżeli masz specyfikacje dobrze pisze ? jesli tak to masz może linka ale po polsku :)
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Szczerze to może jeszcze trochę pograj sobie, a jak już Ci się znudzi to naucz się obsługi Google, znajdź sobie tłumaczenie specyfikacji, która Cię interesuje, przeczytaj ją, poćwicz kodowanie stron, znowu poczytaj specyfikację i korzystaj z Google, ciągle ćwicz a jak będziesz miał pewność, że Twoje umiejętności są na równie wysokim poziomie jak tych, którzy napisali ponad 500 postów na tym forum, wtedy rozpocznij pracę jako koder stron WWW, pamiętając jednocześnie, że cały czas trzeba się uczyć i ćwiczyć.
Lucyferd2lod
Kontakt:

Ok dzieki z graniem sobie podaruje a google odpale :p
Lucyferd2lod
Kontakt:

O co widzisz w moim kodzie xhtml ze mowisz ze mam czytac specyfikacje xhtml przecierz validacja była w 100% poprawna wiec nie wiem o co chodzi :p
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Lucyferd2lod pisze:hmm...
Marek_bf Masz racje polskie znaki by się przydały ale mam problem z edytorem „pspad” musze go skonfigurować bo np. jak chcę zrobić „ł” to mi się włącza jakaś funkcja programu :] wiec nie dawałem dlatego polskich znaków. Co masz na myśli pisownie ? ...
Gramatyka, ortografia, składnia, konstrukcja zdań na poziomie podstawówki. A jak napisałeś urodziłeś się w 1988, to te 19 lat powinno chyba zobowiązywać do pisania poprawną polszczyzną?

Tego wszystkiego nawet dobrze skonfigurowany Word nie załatwi.

Co do konfiguracji PSPad to już tak do końca życia będziesz pisał? Jak ktoś zamówi u Ciebie stronę to również powalisz polskie znaki i powiesz klientowi, iż: "tak musi być, bo jak chcę wpisał Ł to mi się funkcja jakaś włącza?"

Napiszę ponownie, zbyt wcześnie chcesz zarabiać na tym, czego jeszcze nie do końca potrafisz robić. To, że ten projekt się poprawnie waliduje nic jeszcze nie znaczy - niewielka jest jego objętość i zbyt prosta jest jego budowa - najważniejsze jest bogate, atrakcyjne portfolio i wiarygodność. W przypadku Twojej strony WWW nie ma niestety ani jednego ani drugiego.

Najlepiej postąpiłbyś robiąc strony WWW znajomym, za darmo w celach nauki i budowania portfolia, dawaj te strony do oceny i jeżeli oceny zaczną być pozytywne możesz pomyśleć o zarobkowaniu.
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Lucyferd2lod
Kontakt:

Spoko juz nie bede uzywał pspad bo ni podoba mi sie za bardzo a bylem zmuszony do niego przez kodowanie znaków wiec teraz uzywam notepad2 bodajrze i znalazlem jak zmienic kodowanie i polskie znaki już bedą :p i juz jest wieksza ale nie na serwerze ;p
ODPOWIEDZ