ocena designu, co zmienic ?

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Pajter

ocena designu, co zmienic ?

Post autor: Pajter »

Witam !
Pomozcie i ocencie (tylko konstruktywna krytyka) design do strony, a wlasciwie wortalu o internecie...
http://www.pajterek.webpark.pl/projekt2.jpg
z gory dzieki za wszystkie komentarze !
Pozdrawiam...
aqapo
Nowy
Nowy

Re: ocena designu, co zmienic ?

Post autor: aqapo »

za niebieskie, za kańciaste, i wogóle nic szczególnego. Ocena 1/10

to ma być ta pierwsza "strona w internecie o internecie". Jeśli tak to odpuść sobie - zniechęcasz ludzi do korzystania z sieci.
Chyba, że...zmienisz wygląd strony, aby....sam wiesz...

Sorki za mocne słowa, ale musiałem to powiedzieć.
Pozdro, nie łam się :-D
Pajter

:(

hmmm... z php sobie poradze, do artow tez troche oleju w glowie mam, ale widze, ze z powodu designu lepiej sobie odpuscic... chyba ze cos mi wpadnie do glowy to narysuje w paincie i sie odezwe ;-)
Dzieki za szczerosc... brutalne slowa, ale prawdziwe, wiec dzieki :D
aqapo
Nowy
Nowy

w sumie to źle powiedziałem - nie odpuszczaj. próbuj, dodaj więcej grafiki, kolorów i będzie dobrze... Nie ma sie co złamywać. Powodzenia.
Pajter

hehe...

Dzieki, ale klopot w tym, ze chcialem, aby strona malo zajmowala... logo moge cos zmienic i zmienie bo teraz jest za puste, ale menu mi sie w sumie podobalo, przejrzyste itp. powiedz bardziej co Ci sie nie podoba, co Cie razi. Z gory dzieki :d
aqapo
Nowy
Nowy

za niebieskie, za kańciaste, i wogóle nic szczególnego
dodaj grafiki(choćby jakieś małe ikonki), dodaj troche kolorów, i jest troche za pusto. Menu jest wporzątku...
artifact
Nowy
Nowy

Post autor: artifact »

Hmmm, może design i niezbyt wyszukany ale strona konsekwentna - kanciata od początku do końca. Widocznie takie było założenie i do tego akurat bym się nie przyczepił.
Faktycznie ten niebieski jakiś taki za zimny. Pokombinuj z odcieniami, chociaż przy takim layoucie nawet bordowy kolor by pasował. Spróbuj zmniejszyć ten panel, na którym widnieje logo. Niech będzie troszkę mniejszy bo niepotrzebnie zajmuje dużo miejsca. Nic na nim nie ma, żeby go tak eksponować. Pozbądź się lewego i górnego marginesu. Troszkę więcej grafiki (np. ikonek) nie zaszkodzi. Strona i tak będzie śmigała.
Co do typografii to zrób troszkę większy lewy margines dla tekstu w głównej kolumnie.
Do reszty bym się nie czepiał, bo to po prostu kwestia gustu. Wyznaję zasadę, że jeśli stronka nie jest beznadziejna to jest dobra. Jednym się spodoba innym mniej.
Pozdrawiam !
Pajter

Ok, posprawdzam odcienie, co do topu to masz racje, logo male a on wywalony, b.sluszna uwaga :D Lewy i gorny margines wyswietla ci przegladarka bo podalem link do jpga a nie htmla a w html (a scislej- php) bedzie bez tych marginesow. zastosuje sie do rad, jutro (wtorek) instaluje sdi pod xp, wiec w srode umieszcze po przerobkach wersje. serdeczne dzieki za konkretne uwagi ! :D :d
Pozdrawiam...
ODPOWIEDZ