prosze o opinie

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
marcing

prosze o opinie

Post autor: marcing »

m0czul
Kontakt:

Re: prosze o opinie

Post autor: m0czul »

Za duzo Flasha. Mogles go uzyc tylko w niezbednych miejscach a nie cala strone robic we flashu - ta stronka tego nie wymaga. We flashu mogles zrobic same menu, albo same przyciski.

Animacja przejezdzajacego samochodu... ni z gruszki ni z pietruszki. Mnie ona osobiscie tylko denerwuje podczas ogladania witryny.
sztacho
Nowy
Nowy

Post autor: sztacho »

Jak dla mnie to w ogóle tu flasha mogłoby nie być. Dla takiego efektu w menu i denerwującego jeżdżącego samochodu jest on niepotrzebny. Można by to ładniej zrobić i na stylach, semantycznie, dostępnie itd. :) A kodu nie ma co oceniać :)
katarycka
Nowy
Nowy

Post autor: katarycka »

Mnie sie podoba.Pomysł z testem jest bardzo fajny.Ja bawiłam sie dobrze.Samochód przejeżdżający , rozprasza i odciąga uwagę od strony.To nie jest dobre dla treści na niej zawartych.Może powinien jechać wolniej?Podobało mi sie też , jakby oddzielne okno ,otwierane po naciśnięciu np; btn."Nasza kadra".Ciekawa jestem jak je zrobiłeś?Dla mnie wrażanie dobre.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Jak przedmówca, przejeżdżający samochód w każdym przejściu jest monotonny i może byc denerwujący, urozmaić tę animacje, najazd z drugiej strony, pół profilem (zdjęcie główne) itp.

W dziale Aktualności przyjrzyj się samochodowi po prawej stronie a dokładniej jego krawędziom, podejrzewam ze skalujesz grafiki we Flashu (błąd) i pewnie ustawiasz je na ułamkach X i Y.

W dziale Zapisy nie jak nie pasujący do całości strony tekst w TextArea. Poza tym po zaznaczeniu w nim tekstu i wywołaniu okienka Opłaty… da się ono pomniejszać i powiększać losowo. (poklikaj)

Skrypt imienin działa na bazie czasu systemowego a nie serwera, więc każdy może zobaczyć coś innego. Dodatkowo nie wyświetlają się tam polskie znaki.

Dużym błędem (najczęściej spotykanym) jest ustawienie antyaliasu dla czcionek tekstu, następna sprawa brak możliwości kopiowania tekstu, co np. w przypadku podstrony Kontakt jest nie do przyjęcia. Nieklikalny e-mail. Powinieneś całość zrobić na dynamicznych txt. Widzę ze taki zamiar miałeś (nawet to się przydalo http://www.webinside.pl/flash/tutoriale/138 ;)), ale coś nie wyszło, pliki txt na serwerze są pliki CSS też, tylko że używasz w nich selektorów nie obsługiwanych przez Flasha. Niestety we Flashu pola txt statyczne. Nie musisz też w każdej klatce tworzyć LoadVars wystarczy funkcja ogólna i jej wywoływanie w razie potrzeby.
marcing

Post autor: marcing »

dzieki za opinie-przeanalizuje je dokladnie.
ODPOWIEDZ