wolno?!!??
-
masterlool
- Nowy

wolno?!!??
Witam wszystkich!
Mam pytanie a zarazem problem... Zacząłem się interesować tworzeniem stron ect.. I mam problem bo jak chce zapakować stronkę na serwer (serwer w OVH) to mi idzie max 5kb\s a zazwyczaj to w b\s i co mam na to poradzić?? Mój net 400kb\s radiowy zmienne ip... Kumpel ma u tego samego usługodawcy internetowego i mu idzie min. 15kb\s max 30kb\s... Bardzo proszę o pomoc...
ps. próbowałem w republice, wp, OVH, interia i wszędzie tak samo
Mam pytanie a zarazem problem... Zacząłem się interesować tworzeniem stron ect.. I mam problem bo jak chce zapakować stronkę na serwer (serwer w OVH) to mi idzie max 5kb\s a zazwyczaj to w b\s i co mam na to poradzić?? Mój net 400kb\s radiowy zmienne ip... Kumpel ma u tego samego usługodawcy internetowego i mu idzie min. 15kb\s max 30kb\s... Bardzo proszę o pomoc...
ps. próbowałem w republice, wp, OVH, interia i wszędzie tak samo
Re: wolno?!!??
Najczęściej łącza, które mamy od naszych dostawców są asynchroniczne tzn. że upload nie jest równy downloadowi. Przykładowo masz transfer do 6MB/s z czego upload to 256kbps. Często jest jeszcze tak, że wyrażenie "z czego" można zastąpić wyrażeniem "w tym" i zwróć uwagę na pogrubione powyżej "do" ;>
Wniosek jest prosty, jak wrzucasz coś na serwer to idzie baaaardzo wolno. Co do radiówki to niestety jej transfer jest płynny bo zależy jeszcze od jakości i siły sygnału, ma na to wpływ odległość od acces pointa, pogoda itd.
Wniosek jest prosty, jak wrzucasz coś na serwer to idzie baaaardzo wolno. Co do radiówki to niestety jej transfer jest płynny bo zależy jeszcze od jakości i siły sygnału, ma na to wpływ odległość od acces pointa, pogoda itd.
-
masterlool
- Nowy

sygnał mam BDB ale niestety nawet stronki nie mogę wrzucić bo zrywa połączenie 
Zrywa połączenie tylko z serwerem FTP czy ogólnie rozłącza cię z internetem?
-
masterlool
- Nowy

tylko z ftp.... 
hm... możliwe że wina leży po stronie serwera np kochani admini zbanowali (lub ograniczyli dostęp) jakiś zakres IP i teraz ty masz problem.
Moja propozycja jest taka.
1. Napisz maila do admina i nie daj się zbyć zwykłym SOA#1
2. Napisz pełną aplikację i przetestuj ją lokalnie w domciu. Następnie pójdź do jakiej kafejki internetowej i spróbuj stamtąd wrzucić to na serwer (poinformuj obsługę bo nie zawsze można robić takie rzeczy bez uzgodnienia). Jeżeli nadal będziesz miał problemy olej ten serwis....
3. napisz mały programik pozwalający na zarządzanie kontem(wrzucanie plików) przez www. Zminimalizuj taka aplikację (da się do około 30kb) i spróbuj zawalczyć za jej pomocą.
Moja propozycja jest taka.
1. Napisz maila do admina i nie daj się zbyć zwykłym SOA#1
2. Napisz pełną aplikację i przetestuj ją lokalnie w domciu. Następnie pójdź do jakiej kafejki internetowej i spróbuj stamtąd wrzucić to na serwer (poinformuj obsługę bo nie zawsze można robić takie rzeczy bez uzgodnienia). Jeżeli nadal będziesz miał problemy olej ten serwis....
3. napisz mały programik pozwalający na zarządzanie kontem(wrzucanie plików) przez www. Zminimalizuj taka aplikację (da się do około 30kb) i spróbuj zawalczyć za jej pomocą.
Pierwsze co powinieneś zrobić to sprawdzić inny ftp. Jest duży wybór darmowych kont www, jeżeli inne będzie działać to znaczy, że wina nie leży po twojej stronie.
-
masterlool
- Nowy

Widze że nie dokładnie przeczytaliście mój pierwszy post... W ostatnim zdaniu napisałem że próbowałem na ovh, republika, wp, interia, prv i na wszystkich chu... Mi się wydaje ze to wina mojego usługodawcy internetowego raczej napewno bo kumpel ma to samo... A nie wiecie co zrobić oprócz zmiany neta?? Może kogoś interesuje to jego strona http://www.swidman.pl
Zmienić usługodawcę 
Spróbuj tak jak pisałem wrzucić całość z zewnątrz i dopisać panel administracyjny który by pozwalał na upload przez stronę (czyli po ludzku mówiąc poprzez http a nie ftp). To może być trochę uciążliwe, ale chyba warto wypróbować.
Spróbuj tak jak pisałem wrzucić całość z zewnątrz i dopisać panel administracyjny który by pozwalał na upload przez stronę (czyli po ludzku mówiąc poprzez http a nie ftp). To może być trochę uciążliwe, ale chyba warto wypróbować.
-
masterlool
- Nowy

napisać program... TRZEBA UMIEĆ PROGRAMOWAĆ... Zostawiłem go na noc to szło 10-15 kb\s no i wstaje rano a tu mi wywala przekroczono czas połączenia.. Co zrobić??
Ściągnij skrypt w php do zarządzania stroną przez www. Co do szybkości to zawsze zostaje zmiana operatora na neozdradę(szczerze odradzam) lub jakiegoś operatora radiowego (czy w okolicy nie ma kablówki?)masterlool pisze:napisać program... TRZEBA UMIEĆ PROGRAMOWAĆ...
-
masterlool
- Nowy

Do tego CHYBA!!! służy joomla którą trzeba zapakować na serwa... I właśnie dlatego założyłem ten temat bo wszystko zaczelo sie jak chcialem zkopiowac joomlakoziolek pisze:Ściągnij skrypt w php do zarządzania stroną przez www. Co do szybkości to zawsze zostaje zmiana operatora na neozdradę(szczerze odradzam) lub jakiegoś operatora radiowego (czy w okolicy nie ma kablówki?)masterlool pisze:napisać program... TRZEBA UMIEĆ PROGRAMOWAĆ...
aaa.... to wiele wyjaśnia...
w takim razie pomysł numer 2
najlepiej poszukaj kafejki internetowej i z tamtą wrzuć pliki lub poszukaj serwisu z preinstalowaną joomla np. yoyo.pl
-
masterlool
- Nowy

Kod: Zaznacz cały
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Przesyłanie pliku</title>
</head>
<body>
<?php // Skrypt 11.4 - przeslij_plik.php
// Skrypt wy¶wietla i przetwarza formularz HTML.
// Skrypt obsługuje przesyłanie pliku i zapisanie go na serwerze.
// Konfiguracja obsługi plików.
ini_set ('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL & ~E_NOTICE);
if (isset ($_POST['wyslij'])) { // Obsługa formularza.
// Próba przeniesienia pliku.
if (move_uploaded_file ($_FILES['nasz_plik']['tmp_name'], "../przyslane/{$_FILES['nasz_plik']['name']}")) {
print '<p>Plik został przesłany.</p>';
} else { // Problem!
print '<p>Plik nie może być przesłany, ponieważ:<b>';
// Drukuj komunikat błędu.
switch ($_FILES['nasz_plik']['error']) {
case 1:
print 'Wielko¶ć pliku przekracza warto¶ć parametru upload_max_filesize z pliku php.ini';
break;
case 2:
print 'Wielko¶ć pliku przekracza warto¶ć parametru MAX_FILE_SIZE z formularza HTML';
break;
case 3:
print 'Plik nie został przesłany w cało¶ci';
break;
case 4:
print 'Plik nie został przesłany';
break;
}
print '</b>.</p>';
}
} // Koniec IF.
// Zakończ PHP i wy¶wietl formularz.
?>
<form action="przeslij_plik.php" enctype="multipart/form-data" method="post">
<p>Prze¶lij plik za pomoc± tego formularza: <br /><br />
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" />
<input type="file" name="nasz_plik" /><br /><br />
<input type="submit" name="wyslij" value="Prze¶lij plik" />
</p>
</form>
</body>
</html>Mam taki skrypt do przesyłania plików... No i mam pytanie jak już go zapakuję na serwer i chce coś przesłać to mi wywala stronę ovh i z napisem że jest strona nie dostępna... co zrobić ps. jak mozecie to piszcie po mojemu w lamerskim języku