[Artykuły] Kod nieczytelny

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.

Czy sądzisz, że kod w zasobach WI, powinien być wyświetlany w czcionce równoodległej?

tak
7
54%
nie
6
46%

Liczba głosów: 13

Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Re: [Artykuły] Kod nieczytelny

Post autor: Michał Fikus »

Krzysiek -> wiesz, Dawidowi mówiłem o tym już w momencie gdy planowaliśmy nowe WI. :)
Wojtek -> Jakby co służę pomocą.

Co do czcionki dla kodu, moglibyśmy przyjąć standard, że nie używamy polskich liter w komentarzach, a wtedy podać fonta 04_b21 - dość popularna pixelowa, ładnie by wyglądała :) no a jeśli dany user jej nie ma to wtedy standard - Verdanka np.

Też jestem zwolennikiem raczej Verdany niż Ariala.
Denver
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Denver »

Michał Fikus pisze:Co do czcionki dla kodu, moglibyśmy przyjąć standard, że nie używamy polskich liter w komentarzach, a wtedy podać fonta 04_b21 - dość popularna pixelowa, ładnie by wyglądała :) no a jeśli dany user jej nie ma to wtedy standard - Verdanka np.(...)
Ja was nie rozumiem... Chcecie wprowadzic jakis nowy standard w czcionce? Dajcie Couriera, po co tak eksperymentowac... Arial jest nieczytelny i juz!
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Post autor: Michał Fikus »

Danver: moim zdaniem odrobina oderwania od standardów też by się przydała :) a Courier... w sumie może być, ale i tak jako alternatywe będzie trzeba dać Verdanę, ponieważ nie wszyscy użytkownicy Linuxa mają Couriera.
Denver
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Denver »

Alternatywa - proszę bardzo. Mi chodzi o główną czcionkę.
Odchodzenie od standardów - OK, ale nie bezmyślnie. W tym wypadku jest to dla mnie nielogiczne.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Zamiast określać tego jako "Courier" lepiej określić to jako <code> - w zależności od ustawień przeglądarki i będzie wg. mnie w porządku - każdy będzie miał tak jak sobie chce widzieć kod.
ODPOWIEDZ