Maile
Maile
Jeśli mam coś takiego
"mailto:[email protected]?body=Nazwisko: Faker Imie: Jajar"
To jaki znak mam wpisać żeby imię było w następnej lini??
"mailto:[email protected]?body=Nazwisko: Faker Imie: Jajar"
To jaki znak mam wpisać żeby imię było w następnej lini??
Re: Maile
Ja nie jestem pewien, ale wydaję mi się, że \n
Wow! Takie coś to ja nawet wymyśliłem, ale nie działa.
a co chciałeś osiągnoć tym zapisem? Jeśli wysłać maila to nie ma możliwości ani sensu przenieść imienia wiersz niżej !
Ale to ma iść z dysku, nie z serwera
To jak mam wysłać w formacie html z dysku?musisz wyslac wiadomosc w formacie html i uzyc <BR>
no to zrob tak jako action daj skrypcik np. mail.php?email=[email protected]&body=tekst html.
a za wyslanei odpowiedzialny bedzie skrypt php.
a za wyslanei odpowiedzialny bedzie skrypt php.
tylko pamietaj zastapic pobrany adres z get-a poprawnym sformatowanym przez[php]<?php
str_replace("@", "%40", $_GET['email']);
?>[/php] no i bedzie wszystko ok choc w dalzym ciagu nie kumam czemu nie chcesz tego robic przez php bezposrednio
str_replace("@", "%40", $_GET['email']);
?>[/php] no i bedzie wszystko ok choc w dalzym ciagu nie kumam czemu nie chcesz tego robic przez php bezposrednio
Bo mówię wam że to ma iść z dysku, a nie z internetu:-]
jak tak to czemu nie zrobisz tego programem pocztowym 
EDIT: Jak juz ci tak bardzo zalezy zeby robic to przez stronke u siebie, to zainstaluj sobie phpdev albo jakis inny pakiet serwerowy i wtedy uzyj php na swoim kompie.
EDIT: Jak juz ci tak bardzo zalezy zeby robic to przez stronke u siebie, to zainstaluj sobie phpdev albo jakis inny pakiet serwerowy i wtedy uzyj php na swoim kompie.
Moze rozjaśnię sytuację, robię program, i chce w formacie HTML zrobić form rejestracyjny który wysyła mi maila z danymi.
No to zabrales sie nie od tej strony, zamiast probowac syslac to przy uzyciu HTML szukaj jakiegos API. A dokladnie MAPI.szatkus pisze:Moze rozjaśnię sytuację, robię program, i chce w formacie HTML zrobić form rejestracyjny który wysyła mi maila z danymi.
A w czym piszesz ten swoj program, pewnie w Delphi?