[szukam] tanie miejsce na www
Re: [szukam] tanie miejsce na www
eeee.... to jest chyba jakis kant. albo bardzo powazny dumping. czy to jest nowa firma?Lizard pisze:http://icx.pl/
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

dlaczego? to są ceny za miesiącDreen pisze: eeee.... to jest chyba jakis kant. albo bardzo powazny dumping. czy to jest nowa firma?
aha faktycznie ale i tak wychodzi tanio. ale teraz to juz sie nie mam do czego przyczepic (tak na marginesie- ostatnio takie swietne hostingi wyrastaja jak grzyby po deszczu - i mozna to brac calkiem doslownie) ale globat i tak ma taniejPriest pisze:dlaczego? to są ceny za miesiącDreen pisze: eeee.... to jest chyba jakis kant. albo bardzo powazny dumping. czy to jest nowa firma?
Polecam http://www.netlook.pl suuuuuuuuupeeeer
www.i5.pl - ja jestem zadowolony 
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
zobacz sobie www.olm.pl
Już od 6.25PLN na miesiąc 150MB miejsca i 6GB transferu
Serwery znajdują się w Chicago gdzie nigdy nie ma problemów z łączem i prądem co w Polsce bardzo często się zdarza.
Mam tam kilka stron od roku i jeszcze nigdy nie padły.
Już od 6.25PLN na miesiąc 150MB miejsca i 6GB transferu
Serwery znajdują się w Chicago gdzie nigdy nie ma problemów z łączem i prądem co w Polsce bardzo często się zdarza.
Mam tam kilka stron od roku i jeszcze nigdy nie padły.
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
Radzę wam zwracajcie uwagę na limit transferu
1GB transferu to jest zupełnie nic !!!
Wystarczy ze 200 osób dzinnie odwiedzi wasz serwis a po upływie 15 dni wyłączą wam konto bo przekroczycie limit.
Wspomniany icx oferuje 1GB transferu za 4zl
a na www.olm.pl macie 6GB !!!!! za 6zł
To jest ogromna różnica
1GB transferu to jest zupełnie nic !!!
Wystarczy ze 200 osób dzinnie odwiedzi wasz serwis a po upływie 15 dni wyłączą wam konto bo przekroczycie limit.
Wspomniany icx oferuje 1GB transferu za 4zl
a na www.olm.pl macie 6GB !!!!! za 6zł
To jest ogromna różnica
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
1. Sztuka tworzenia stron, żeby zajmowały jak najmniejpeterson pisze:1GB transferu to jest zupełnie nic !!!
2. To co powyżej napisał peterson można uznąc za herezję
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
zgadza sie ze sztuką jest tworzenie stron ktore zajmuja jak najmniej
no dobra! policzmy!
niech strona zajmuje 0,3 MB - co jest bardzo mało (działy ze zdjęciami lub z downloadem pomijam
)
niech dziennie odwiedzi stronę 200 osób
200*0,3MB = 60MB / dzień
60MB * 31 dni = 1860 MB = ok. 1,8GB
Przekroczyliśmy limit o 0,8 GB
Konto które ma 1GB transferu nadaje sie co najwyzej na stronę/wizytówkę dla małej firmy lub na stronę dla babci.
no dobra! policzmy!
niech strona zajmuje 0,3 MB - co jest bardzo mało (działy ze zdjęciami lub z downloadem pomijam
niech dziennie odwiedzi stronę 200 osób
200*0,3MB = 60MB / dzień
60MB * 31 dni = 1860 MB = ok. 1,8GB
Przekroczyliśmy limit o 0,8 GB
Konto które ma 1GB transferu nadaje sie co najwyzej na stronę/wizytówkę dla małej firmy lub na stronę dla babci.
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
spoko ale dla mnie 0,3MB to conajmniej zbyt dużopeterson pisze:niech strona zajmuje 0,3 MB - co jest bardzo mało (działy ze zdjęciami lub z downloadem pomijam)
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

teraz to co pisze Krzyś można uznać ze herezjęKrzysztof Aszkiełowicz pisze: spoko ale dla mnie 0,3MB to conajmniej zbyt dużo
peterson pisze o stronie jako o serwisie
jeśli dla Krzysia 0,3MB na serwis to zbyt dużo to jakie Ty serwisy robisz? Zawierające tylko imię i nazwisko autora + zdjęcie?
Zgodzę się, że 0,3MB na jedna stronę to za dużo, ale serwis nie składa się z jednej strony, poza tym nie składa się z samego tekstu
Jeden giga transferu jest chyba w darmowych kontach na onecie
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Tak nie ma nawet Imienia i nazwiska nie mowiac o zdjeciu
u mnie strona na wizyte ma ok. 6KB ;P a transfer to nie az taki majatek 
-
bartbartek
- Kontakt:
Serwisy netlook.pl
Wydaje się, że to rewelacja. za 30zł mam 75mb i 2 gb transferu lub za 45 zł mam 150. Do tego php, mysql czyli wszystko co mi jest potrzebne. Nie jesetem pewien czy to nie jakis przekret. To przeciez jak za darmo.
Wydaje się, że to rewelacja. za 30zł mam 75mb i 2 gb transferu lub za 45 zł mam 150. Do tego php, mysql czyli wszystko co mi jest potrzebne. Nie jesetem pewien czy to nie jakis przekret. To przeciez jak za darmo.
Ja polecam samemu zapoznać się z najbardziej wiarygodnym rankingiem jakim jest liczba obsługiwanych domen. www.top100.pl
Najlepiej jest patrzeć czy w ostatnich miesiącach przybyło dużo domen bo to jest najbardziej miarodajny wskaźnik czy firma się rozwija.
No i ostrzegam przed firmą z "górnej półki" Sisco. Nie jeden internauta się na niej naciął więc pomimo bardzo ciekawej technicznie i cenowo oferty odradzam.
Najlepiej jest patrzeć czy w ostatnich miesiącach przybyło dużo domen bo to jest najbardziej miarodajny wskaźnik czy firma się rozwija.
No i ostrzegam przed firmą z "górnej półki" Sisco. Nie jeden internauta się na niej naciął więc pomimo bardzo ciekawej technicznie i cenowo oferty odradzam.