[strona] motyw.pl
Re: [strona] motyw.pl
Strona fajna, ale mam zastrzeżenia do 2 rzeczy.
1. Linki hover powinny być innego koloru (np.: #FF8000). Teraz są mało czytelne.
2. Razi mnie to puste miejsce nad i pod polem z treścią.
Ocena: 7-/10 (gdyby nie to puste miejsce to by było
1. Linki hover powinny być innego koloru (np.: #FF8000). Teraz są mało czytelne.
2. Razi mnie to puste miejsce nad i pod polem z treścią.
Ocena: 7-/10 (gdyby nie to puste miejsce to by było
Rzeczywiście, trochę to nieprzemyślane...
Taka dziwna biała pustka na górze strony...
Strona powinna być trochę ukrócona, by przy rozdzielczości 1024x768 nie trzeba było po stronie przesuwać suwakiem tego jednego centymetra...
Mam wrażenie jakby te przyciski na dole strony był ucięte.
Ocena: 6/10
Taka dziwna biała pustka na górze strony...
Strona powinna być trochę ukrócona, by przy rozdzielczości 1024x768 nie trzeba było po stronie przesuwać suwakiem tego jednego centymetra...
Mam wrażenie jakby te przyciski na dole strony był ucięte.
Ocena: 6/10
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Ja powiem tak: nie chcialbys tego widziec w mozilli (firebird)...
hmmm, wstrzymam sie od oceny, ale podam za to moje wrazenia z tej stronki:
1) brak prologu (hmmm ostatnio cos tak co druga strona w tym dziale tego nie ma)
2) uciete buttony z tylko trzema literami nie mowia wiele o dziale do ktorego prowadza
3) dobra grafika, tylko szkoda ze w sumie jest jej malo. szczegolnie dobre zgranie kolorow
4) wedlug mnie to '#dokonaj_zakupu_wysylajac_mail' nie jest dobrym rozwiazaniem...
5) troche malo informacji... nie znam sie na marketingu, ale sadze, ze zachecilbys potecjalnych klientow podajac linki do twoich poprzednich prac
6) jestes dobrym grafikiem - wykorzystaj to i zrob cos we flashu
1) brak prologu (hmmm ostatnio cos tak co druga strona w tym dziale tego nie ma)
2) uciete buttony z tylko trzema literami nie mowia wiele o dziale do ktorego prowadza
3) dobra grafika, tylko szkoda ze w sumie jest jej malo. szczegolnie dobre zgranie kolorow
4) wedlug mnie to '#dokonaj_zakupu_wysylajac_mail' nie jest dobrym rozwiazaniem...
5) troche malo informacji... nie znam sie na marketingu, ale sadze, ze zachecilbys potecjalnych klientow podajac linki do twoich poprzednich prac
6) jestes dobrym grafikiem - wykorzystaj to i zrob cos we flashu
Możesz mi przesłać screena? Może być i na PWWojtek Kocjan pisze:Ja powiem tak: nie chcialbys tego widziec w mozilli (firebird)...
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Jest pod tym adresem. Dalem w tym poscie, moze autor strony zobaczy jak to zle wyglada w firebirdzie..KaRoL pisze: Możesz mi przesłać screena? Może być i na PW :) W każdym razie u mnie wszystko nawet nawet.
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Grafika jest po prawej stronie, trzeba suwakiem przesunac ;-)KaRoL pisze::wow Co to jest??? :wow Gdzie są grafiki? No i w ogóle strona wygląda do kitu.
Firebird 99% stron po jakich chodze interpretuje dobrze, zreszta docelowo bedzie to mozilla 2.0, nie jest tak ze trzeba pisac odpowiednie skrypty dla niej itd.KaRoL pisze: Może znajdzie się jakiś skrypt przekierowujący osoby z firebirdem na specjalną wersję?
Po prostu strona jest zle napisana, patrzac na kod to wyglada bardziej na jakis automat typu Image Ready, niz na dobra, webmasterska robote.. Tytul strony to 'projektowanie stron www', jednak po tym co ja widze to nigdy nie zdecydowalbym sie na skorzystanie z takich uslug.. A wystarczylabo 1-2-3 godzinki na przepisanie calosci kodu od nowa i wszystkie problemy by znikly.
Czyli sądzisz, że strona została wykonana w jakimś programie, który dziwnie generuje kod? I strona działa tylko pod Internet Explorer. To tak samo jak strony robione w Wordzie (tak, tak!) - kod jest rozpoznawalny tylko dla IE - spróbujcie kiedyś - na pewno nie znacie takiego html-a jaki wygeneruje Word.
dzieki za oceny
a nad kodem popracuje zeby sie nie rozjezdzalo...
strona pocieta w ps to prawda, nast edytowana w dreamweaver4
jednak niech nie rpzychodzi wam do glowy ze nei znam html
popracuje nad tym jak znajde chwilke
myslalem tez nad zrobieniem losowo wyswietlajacego sie topu ?
tzn przygotowalbym kilka roznych top'ow ktore wczytywalyby sie losowo...
co o tym myslicie?
no i oczywiscie trzeba bedzie dorobic formularz do dzualu KUP...
a nad kodem popracuje zeby sie nie rozjezdzalo...
strona pocieta w ps to prawda, nast edytowana w dreamweaver4
jednak niech nie rpzychodzi wam do glowy ze nei znam html
popracuje nad tym jak znajde chwilke
myslalem tez nad zrobieniem losowo wyswietlajacego sie topu ?
co o tym myslicie?
no i oczywiscie trzeba bedzie dorobic formularz do dzualu KUP...
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Ja polecalbym inne rozwiazanie (jesli juz masz kilka ladnych foto, ktore chcesz umiescic ;-)) - kazda wazniejsza podstrona (z tego co pamietam miales ich tylko 3, wiec to nie problem) mialaby inne zdjecie, czy top, jak to nazywasz. Chyba byloby to lepsze rozwiazanie niz losowe na stronie glownej - ta pozostawalaby stala no i budowalaby wizerunek strony.ebaq pisze:myslalem tez nad zrobieniem losowo wyswietlajacego sie topu ? :)
co o tym myslicie?
Rzeczywiście, lepiej jeśli zrobisz tak jak radzi Wojtek. A co do strony to powinieneś jeszcze zastosować polskie znaki. Dopatrzyłem się też jednego błędu w tekście w informacjach: "Jeżeli tak, to rpzedstawiam Ci moja oferte.