[ocena] layout do oceny

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
dzieciol4
Nowy
Nowy

[ocena] layout do oceny

Post autor: dzieciol4 »

Witam!
Im na nią wiecej patrze tym bardziej mi sie nie podoba :( Zaleceniem klienta byla skromnosc. Strona informacyjna wydzialu urzędu miejskiego. Wydaje mi sie, ze jest zbyt 'sucha'. A co wy o niej sadzicie ??? http://www.wcm.pl/modgik.html .
Dzieki za oceny, wady lay'u szczegolnie mile widziane :)
Hygin
Moderator
Kontakt:

Re: [ocena] layout do oceny

Post autor: Hygin »

Rozjaśnij kreski, wyróżnij menu, zastosuj kolory, może coś z tego jeszcze wyjdzie, ale teraz to te kreski psują wygląd całej strony, a to logo jakby wyrwane z kontekstu.
dzieciol4
Nowy
Nowy

oki zrobie dzieki, logo tzn. to wyrwana ta mapa ?? czy te kreski ?? przecinajace sie ?? :) hmm inni uznali ze nie warto strzepic jezyka ??
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Szczerze, to najbardziej podoba mi się linijka (ale spotkałem coś takiego na stronie jednego z wydawców gier...). Logo jest takie i mdłe. A te kreski przy tak mdłym logu tworzą kontrast (niestety w złym tego słowa znaczeniu). Po za tym odwołuję się do tego co wcześniej napisałem.
dzieciol4
Nowy
Nowy

ok zastosuje sie do rad dzieki :)
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Jeszcze ja mam propozycję :) Możesz zastosować prosty skrypcik na "celownik snajperski" na stronce, czyli jakby celownik w myszce. Będzie to pasowało do linijki i do ogólnego wyglądu strony.
A tak ogólnie to te linie są trochę zbyt mocne i wyskakują na sam przód. Musisz też stosować polskie znaki w tytułach.
Ogólnie strona jest bardzo prosta w budowie i przez to trochę nieciekawa. Można by jednak coś tam wsadzić, a nie zostawiać samych kresek... Sam nie wiem co, ale jakiś szczegół by się przydał. Może jakiś motyw w tle strony? Coś widocznego dopiero po dłuższym przyglądaniu się... :wink:
dzieciol4
Nowy
Nowy

dzieki karol bede sie w nia mocno wpatrywal :) jak juz naniose poprawki oczywiscie dam stronke do powtornej oceny :)
ODPOWIEDZ