Layout - do oceny
Layout - do oceny
Prosze o ocene i jakieś porady w sprawie: http://www.freud.glt.pl
Ta tabela troche jeszcze sie przesuwa to w leeo to w prawo, ale jeszcze nad tym pracuje. Zapraszam!
Ta tabela troche jeszcze sie przesuwa to w leeo to w prawo, ale jeszcze nad tym pracuje. Zapraszam!
Re: Layout - do oceny
Strona niczym nie zachwyca... Użyłeś właściwie dwóch kolorów. Witryna jest prosta i łatwa w cobsłudze. Logo mogłoby być lepsze. Popracuj nad nią więcej. 2+/10.
Oglądając stronę nagle przypadkowo załadowała mi się Interia...
Strona ogólnie nie zachwyca. Praktycznie żadnej grafiki nie wliczając topu.
Top nieciekawy. Co chwilę coś pod nim jeździ. Nawet nie wiem co i jaki jest początek tekstu bo nie mogę się doczekać końca.
Strona bardzo uboga. Niektóre adresy nie działają (błąd 404).
Ale najlepsze jest to:
Jak klikam na "linki" to otwiera mi się biografia Freud'a!
Na stronie przy tej budowie zastosowałbym lekkie podświetlenie komórek, w których znajduje się akuratnie myszka. To pozwoli na pewien "ruch" na stronie.
Bardzo ubogo i w ogóle nie ma materiałów.
Ocena: -3/10
Strona ogólnie nie zachwyca. Praktycznie żadnej grafiki nie wliczając topu.
Top nieciekawy. Co chwilę coś pod nim jeździ. Nawet nie wiem co i jaki jest początek tekstu bo nie mogę się doczekać końca.
Strona bardzo uboga. Niektóre adresy nie działają (błąd 404).
Ale najlepsze jest to:
Jak klikam na "linki" to otwiera mi się biografia Freud'a!
Na stronie przy tej budowie zastosowałbym lekkie podświetlenie komórek, w których znajduje się akuratnie myszka. To pozwoli na pewien "ruch" na stronie.
Bardzo ubogo i w ogóle nie ma materiałów.
Ocena: -3/10
No więc tak:
a) layout - jeszcze zostaje mi logo lepsze do zrobienia
b) te podświetlane ramki - jak to zrobić?
c) materiały - jeszcze robie strone wiec dlatego prosilem o ocene layu
d) Co radzicie mi zmienić albo dorobić?
a) layout - jeszcze zostaje mi logo lepsze do zrobienia
b) te podświetlane ramki - jak to zrobić?
c) materiały - jeszcze robie strone wiec dlatego prosilem o ocene layu
d) Co radzicie mi zmienić albo dorobić?
Tylko tyle ocen?
Strona bardzo slaba.
Pod mozilla sie rozlatuje.
Dobor kolorow jak dla daltonisty.
Hmm co do porad to praktycznie wszystko jest do zmian. Na webinside w dziale webdesign sa dobre arty jak tworzyc strone to powinno pomoc.
Pod mozilla sie rozlatuje.
Dobor kolorow jak dla daltonisty.
Hmm co do porad to praktycznie wszystko jest do zmian. Na webinside w dziale webdesign sa dobre arty jak tworzyc strone to powinno pomoc.
Dziwne... U mnie wygląda to ładnie. Strona jest wyśrodkowana i nie ma scrolla. Czemu?
A co tu oceniać?Tylko tyle ocen?
Ja tu nic nie widzę, dw kolory, jakieś kształty.
Koncepcji żadnej nie widzę.
Menu po prawej stronie. Przy tak prostej stronce może to nic nie zmienia, ale ludzie zazwyczaj najpierw patrzą na lewą stronę, nie lubią szukać czegoś co powinno być na swoim miejscu.
Menu nie podoba mi się te "belki 2d" i tekst czesciowo na nich. Nieczytalne trochę.
Nadzieja, że chociaż zawartość merytoryczna będzie w porządku. Bo czasem to ona jest najważniejsza. Czasem jest tak że wchodzimy na wypasioną stronkę a tam gówno jest i tylko pozachwycać się możemy się jej elementami graficznymi lub całą stronką.
btw. nie załamuj się. cwicz. moje stronki też nie są super.
dla przykładu w kolejności tworzenia:
http://www.lowodz.home.pl/topics/biologia/index.html - aż wstyd mi za nią, może jak znajde czas to zmienie design. (ale ona troche [cenzura] mnie obchodzi wiec nie wiem)
http://www.olszar.pl -ta już niezła, ale też ona bardziej mnie obchodziła
http://www.funclub.internetdsl.pl - pokazuje moje braki, i brak twórczego myślenia. może dzięki tej stronce zmieni się to u mnie na lepsze.
(im więcej czasu poświecisz na stronkę tym lepiej wygląda. stronka 1 - ok 2 dni (po 2 godziny w dzien - teraz moze by bylo szybciej)
stronka dluga (2 miesiace - tylko zmienialy sie tez pomyslu i moje i klienta)
stronka trzecia (5 dni? niby ostatnia ale nie pamietam)
Czemu - pytasz... A nie oglądasz przypadkiem strony na trybie kanałowym (F11)? Na trybie kanałowym nie ma scrolla. A może masz jakiś niestandardowy rozmiar scrolla w ustawieniach?
A co do strony... niebieski-szary
- zauważyłeś kiedyś, że te kolory są bardzo podobne? Odradzam zestawianie dwóch podobnych kolorów na stronie, szczególnie gdy są to dwie ciemne, mdłe barwy. Polecam kontrast
. Daję notę 2-/10. Nie podoba mi się i tyle. Życzę owocnej pracy nad nową kolorystyką.
A co do strony... niebieski-szary
Słuachj. Moja strona może i jest brzydka, ale twoja i nie lepsza. Jak wiesz rozmawiamy tu o stronie w html a nie we flashu czy w swishu. I co mnie to obchodzi jakie są twoje strony. Zrób sobie nowy temat " Stronki Ryana" a nie piszesz tu o swoich stronach. Jeśli chodzi o menu z prawej strony to jakbys zauwazyl menu są 2. Jedno z lewej a srugi serwis teamtyczny z prawej. Naukowcy dowiedli ze manu po prawej stronie jest częściej używane ponieważ jest bliżej scrolla.RyaN pisze:A co tu oceniać?Tylko tyle ocen?
Ja tu nic nie widzę, dw kolory, jakieś kształty.
Koncepcji żadnej nie widzę.
Menu po prawej stronie. Przy tak prostej stronce może to nic nie zmienia, ale ludzie zazwyczaj najpierw patrzą na lewą stronę, nie lubią szukać czegoś co powinno być na swoim miejscu.
Menu nie podoba mi się te "belki 2d" i tekst czesciowo na nich. Nieczytalne trochę.
Nadzieja, że chociaż zawartość merytoryczna będzie w porządku. Bo czasem to ona jest najważniejsza. Czasem jest tak że wchodzimy na wypasioną stronkę a tam gówno jest i tylko pozachwycać się możemy się jej elementami graficznymi lub całą stronką.
btw. nie załamuj się. cwicz. moje stronki też nie są super.
dla przykładu w kolejności tworzenia:
http://www.lowodz.home.pl/topics/biologia/index.html - aż wstyd mi za nią, może jak znajde czas to zmienie design. (ale ona troche [cenzura] mnie obchodzi wiec nie wiem)
http://www.olszar.pl -ta już niezła, ale też ona bardziej mnie obchodziła
http://www.funclub.internetdsl.pl - pokazuje moje braki, i brak twórczego myślenia. może dzięki tej stronce zmieni się to u mnie na lepsze.
(im więcej czasu poświecisz na stronkę tym lepiej wygląda. stronka 1 - ok 2 dni (po 2 godziny w dzien - teraz moze by bylo szybciej)
stronka dluga (2 miesiace - tylko zmienialy sie tez pomyslu i moje i klienta)
stronka trzecia (5 dni? niby ostatnia ale nie pamietam)
Może dacie mi jakieś konkretne rady a nie piszecie że cała steona jest do rozpoczęcia od nowa. Jakie kolory? Co ze scrolle, żeby w trybie kanałowym był dobry? Jak ustawić żeby to wszystko sie nie rozleciało?
A jakie jest przepraszam wyglądb tego forum i całej strony?Hygin Delimat pisze:A co do strony... niebieski-szary- zauważyłeś kiedyś, że te kolory są bardzo podobne? Odradzam zestawianie dwóch podobnych kolorów na stronie, szczególnie gdy są to dwie ciemne, mdłe barwy. Polecam kontrast
.
Kolorystyka tego forum znacząco odbiega od kolorystyki tamtego czegoś.
Tutaj odróżnili wystarczająco niebieski od szarego (szarego
nie, to jest prawie biały). I ponadto polecam lekturę tekstów 
Np.:
Chcesz radę... Co zmienić? Serio? wszystko, począwszy na logu, skończywszy na nierozlatującej się tabeli.
P.S. Proszę o nieirytowanie się na forum.
Tutaj odróżnili wystarczająco niebieski od szarego (szarego
Np.:
Po prawej stronie mamy menu, natomiast po lewej stronie serwis tematyczny - psychoanaliza.
Chcesz radę... Co zmienić? Serio? wszystko, począwszy na logu, skończywszy na nierozlatującej się tabeli.
P.S. Proszę o nieirytowanie się na forum.
Nowus =>
Podałem swoje stronki i napisałem, że też nie sa super. Ale mam nadzieję, że będą lepsze. Uczę sie na błędach. Prosiłeś o ocene i rady. Napisałem co myślę o stronce i tyle. A tym, że menu po prawej jest częściej wykorzystane (by naukowcy). Daj linka, chętnie o tym bym poczytał.
Kolory to zależy, dla kogo jest stronka.
Co to menu po lewej stronie to nie wiem czy było wcześniej bo teraz widzę, że zrobiłeś stronkę od nowa.
Teraz znacznie lepiej. Tylko zmień kolor czcionki tekstu. (zastosuj rozne kombinacje_
Nie wiem co z topem bo sie nie zaladowal. I nie wiem czemu stronka tak sie dziwnie wyswietla.
Ps. cos czuje, że bede na tą stronke wchodzić cześciej, bo freud to ciekawy gość był.
Podałem swoje stronki i napisałem, że też nie sa super. Ale mam nadzieję, że będą lepsze. Uczę sie na błędach. Prosiłeś o ocene i rady. Napisałem co myślę o stronce i tyle. A tym, że menu po prawej jest częściej wykorzystane (by naukowcy). Daj linka, chętnie o tym bym poczytał.
Kolory to zależy, dla kogo jest stronka.
Co to menu po lewej stronie to nie wiem czy było wcześniej bo teraz widzę, że zrobiłeś stronkę od nowa.
Teraz znacznie lepiej. Tylko zmień kolor czcionki tekstu. (zastosuj rozne kombinacje_
Nie wiem co z topem bo sie nie zaladowal. I nie wiem czemu stronka tak sie dziwnie wyswietla.
Ps. cos czuje, że bede na tą stronke wchodzić cześciej, bo freud to ciekawy gość był.