Worm.Blaster

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
Boxa
Kontakt:

Worm.Blaster

Post autor: Boxa »

Czy mieliście Blaster'a .Ja miałem i mówi szczerze wkurzył mnie jak żaden.
KaRoL
Działa
Działa

Re: Worm.Blaster

Post autor: KaRoL »

:twisted:
Tak to jest jak się nie aktualizuje swojego systemu :P
Ja mam ustawione, aby przy każdym pojawieniu się na stronie Microsoftu jakiejś łatki, system automatycznie ją ściągał i instalował.

Naprawiałem komputer u kolegi i przyznam, że go nie usunąłem, go gościu miał antywirusa z danymi sprzed roku, ale zablokowałem jego działanie. Żeby Blaster działał musiał mieć połączenie z internetem. W chwili połączenia komputer automatycznie wyłączał się po minucie. Zainstalowałem ZoneAlarma i nie "przepuściłem" go, gdy program mnie o to zapytał. Od tej pory komputer był bezpieczny. Wtedy ściągnęliśmy łatkę Microsoftu z internetu, zainstalowaliśmy i wirus zniknął. Być może dalej tam jest, ale siedzi cicho... :wink:
Lucynd
Nowy
Nowy

Re: Worm.Blaster

Post autor: Lucynd »

to nie wystarczy przed łatką trzeba wyczyścić go..tzn. wyłączyć z msconfig i Ctr+Alt+Delete (msblast.exe) i usunąć ten sam plik z Windows/System32 i jeszcze z windows\prefetch i wtedy ściągnąć łatke...ale skoro chodzi wszystko i bez tego to spoko...to tak dla reszty, która miałaby z nim problemy...jak coś jest niejasne to walcie na priv, albo na mejla..
ODPOWIEDZ