[Flash 5] Gdzie kupić?

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Flash 5

[Flash 5] Gdzie kupić?

Post autor: Flash 5 »

Jak sie orienyuje to Flash MX jest strasznie drogi. W takim razie pomyslalem sobie ze Flash 5 mi wystarczy. Tak wiec gdzie go moge kupic? Ile kosztuje? Z gory dziki.
Pozdrawiam.
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Flash 5] Gdzie kupić?

Post autor: Mayhen »

budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

Post autor: budek vel. fu3ak »

nie kupuj flasha 5 bo tam jest przestarzały AS
aqapo
Nowy
Nowy

Post autor: aqapo »

Kup MX-a, zaoszczędzisz troche w stosunku do MX 2004, a Flash 5 jest rzeczywiście trochę przestarzały.
Flash MX

Post autor: Flash MX »

A nie orieujecie sie ile kosztuje Flash MX. Ja kiedys sprawdzalem tylko nie wiem czy to nie byl Flash MX 2004 to 3200 zl. A i czym sie rozni Flash MX od Flash MX 2004. A i Wy czego uzywanie :-D . Z dory dzieki :)
aqapo
Nowy
Nowy

różniece między 5-tką, a MX znajdziesz tu
A MX od MX 2004 różnie się paroma bajerami, nowym interfejsem i przede wszystkim Action Scriptem 2. AS2 to już prawdziwy język obiektowy - klasy itp. ale według mnie nowy AS to chwyt marketingowy. Więcej tu

Co do ceny to MX 2004 kosztuje 599$, ale MM zrobiła promocje Flash MX & Dreamwaver MX & Fireworks MX - 499$, a MX 2004 profesional odpowiednio 839$ i w promocji z Dreamwaver-em MX i Fireworks-em MX 619$
zresztą wszystkie ceny masz na http://www.macromedia.pl
Ceny Flasha MX musisz sam poszukać, bo ja już czasu nie mam. :-D
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

aqapo pisze:A MX od MX 2004 różnie się paroma bajerami, nowym interfejsem i przede wszystkim Action Scriptem 2. AS2 to już prawdziwy język obiektowy - klasy itp. ale według mnie nowy AS to chwyt marketingowy.
osobiście przesiadam sie na mx2004 i nie uważam AS2 za jedynie chwyt marketingowy, ponieważ rozwinięcie jest podobne do tego pomiędzy flashem 5 a mx
aqapo
Nowy
Nowy

to tylko moja opinia
osobiście przesiadam sie na mx2004 i nie uważam AS2 za jedynie chwyt marketingowy, ponieważ rozwinięcie jest podobne do tego pomiędzy flashem 5 a mx
no właśnie ale po zmianie z 5 na MX-a nie zmieniano nazwy na AS2. To się nazywa chwyt marketingowy.
Osobiście słysząc AS2 pomyślałem, że to będzie prawdziwa rewolucja, a to tylko zwykła ewolucja normalna przy wydaniu kolejnej wersji programu.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Chciałbym przetestować tego Flasha MX 2004. Gdzie mogę pobrać wersję trialową? Byle nie ze strony Macromedii, bo tam nie można się połapać :(
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

KaRoL pisze:Chciałbym przetestować tego Flasha MX 2004. Gdzie mogę pobrać wersję trialową? Byle nie ze strony Macromedii, bo tam nie można się połapać :(
Jak dla mnie jest to jedna z klarowniejszych stron
download>>free trials
albo tutaj http://www.macromedia.com/cfusion/tdrc/ ... mx2004_pro
roque

wersje flash'a

Post autor: roque »

Jesli juz mowicie o wersjach flasha i ile kosztuja to mam pytanie. Jak to jest kiedy się robi strony jakims firmom? jak trzeba miec wersję? Oryginalna,pełną? Są może jakies inne wyjscia aby zaoszczedzic sobie kupowania oryginalnego flasha, poniewaz jesli ktos zaczyna to skad ma wziazc kase na oryginała? Są moze jakies starsze wersje na ktorych mozna robic to bez przeszkod?

Proszę o szybką odpowiedź.

Z gory dzieki.
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kamil Kierzkowski »

niestety na początek trzeba trochę zainwestować
żeby robić strony komercyjnie, musisz mieć oryginalną wersję
proste stronki możesz robić w starszych wersjach programu, są one sporo tańsze.
roque

Post autor: roque »

Dzeki za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy na flasha musze miec rachunek, czy tylko wystarczy miec orginalan plyte z certifikatem? Tzn chodzi mi o to czy moge to zrobic strone na oryginalnym flashu, choc niekoniecznie moim? Np. flashu od znajomego.? Albo czy w dwie lub trzy osoby mozemy pracowac na jednym programie?
Przemysław Szymik
Nowy
Nowy

Post autor: Przemysław Szymik »

Niestety, generalnie, z programu może czerpać profity tylko osoba która jest jej właścicielem (ew. pracownicy firmy która ma licencję). Znajomy może Ci odsprzedawać (np. za 1zł+VAT) elementy wykonane przy pomocy programu. Zorientowałbym się jak w tym przypadku działa kwestia darowizy takich elementów.
Pozdro,
windi
Kontakt:

Post autor: windi »

czesc, jesli dopiero zaczynasz i nie masz za bardzo kasy na Flash'a polecam na poczatek SwishMax. Oczywiscie do FlashaMX sie nie umywa, ale kosztuje cos kolo 450zl netto wiec nie jest to jakis wielki wydatek. Ta wersja ma juz wbudowany ActionScript (dosc prymitywny ale do prostszych rzeczy wystarczy).

A jak zaczniesz zarabiac to moze wkrotce kupisz sobie np. FlashMX 2005? :wink:
ODPOWIEDZ