Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
-
dalemciala
Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
Witam zakupiłem domene .pl niestety zapomniałem o serwerze.
Proszę was o pomoc!!!
mam pytanie czy jest jakis darmowy hosting który mogłbym podłączyć pod domene.pl ale nie chodzi mi tu o przekierowanie.
proszę was o pomoc!
Proszę was o pomoc!!!
mam pytanie czy jest jakis darmowy hosting który mogłbym podłączyć pod domene.pl ale nie chodzi mi tu o przekierowanie.
proszę was o pomoc!
Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
cba.pl - ale sugeruje zainwestowac kilka piw rocznie na coś konkretniejszego 
Witam!
Nie wiem, jak tu na forum tolerowane jest pisanie w starszych wątkach, czy kilka miesięcy to już górnictwo, za którego dostanę bana. Ja nie chciałem zakładać drugiego takiego samego tematu.
Mam taki sam problem, mam do dyspozycji domenę na home.pl, ale nie mam hostingu. Troszkę poczytałem, że najlepszy będzie cba.pl Założyłem tam darmowe konto i co dalej? Szczerze mówiąc, nie wiem nawet jak o taki problem zapytać wyszukiwarkę:/ Jest gdzieś jakiś tutorial lub coś takiego?
Wykupowanie płatnego hostingu odpada, to nie serwis internetowy, a strona internetowa okolicznej pizzeri (HTML i odrobina CSS), gdzie co jakiś czas będzie uzupełnione menu i wrzuci się co jakiś czas jakieś nieduże zdjęcie do galerii, więc nic wielkiego. Odwiedzin też nie będzie wiele.
Bardzo prosiłbym o pomoc, Tomek.
Nie wiem, jak tu na forum tolerowane jest pisanie w starszych wątkach, czy kilka miesięcy to już górnictwo, za którego dostanę bana. Ja nie chciałem zakładać drugiego takiego samego tematu.
Mam taki sam problem, mam do dyspozycji domenę na home.pl, ale nie mam hostingu. Troszkę poczytałem, że najlepszy będzie cba.pl Założyłem tam darmowe konto i co dalej? Szczerze mówiąc, nie wiem nawet jak o taki problem zapytać wyszukiwarkę:/ Jest gdzieś jakiś tutorial lub coś takiego?
Wykupowanie płatnego hostingu odpada, to nie serwis internetowy, a strona internetowa okolicznej pizzeri (HTML i odrobina CSS), gdzie co jakiś czas będzie uzupełnione menu i wrzuci się co jakiś czas jakieś nieduże zdjęcie do galerii, więc nic wielkiego. Odwiedzin też nie będzie wiele.
Bardzo prosiłbym o pomoc, Tomek.
Ale pizzerię chyba stać na wydanie kilku złotych miesięcznie na hosting? Zwłaszcza, że uniknie się w ten sposób częstych awarii, niespodziewanych usunięć stron i możliwych reklam.
Moim zdaniem, zakładanie strony bądź co bądź komercyjnej, choćby i najprostszej mija się z celem.
Już widzę wpienionego klienta, który chce odnaleźć Wasz numer telefonu, ale akurat strona padła lub wczytuje się strasznie długo. I już widzę, jak do Was wraca po takich przygodach
Moim zdaniem, zakładanie strony bądź co bądź komercyjnej, choćby i najprostszej mija się z celem.
Już widzę wpienionego klienta, który chce odnaleźć Wasz numer telefonu, ale akurat strona padła lub wczytuje się strasznie długo. I już widzę, jak do Was wraca po takich przygodach
@Prysiu ma święta rację. Nadal istnieje tendencja do oszczędzania, ludzie myślą że jak jest coś za darmo to się nie opłaca wydawać kasy. Darmowy hosting zawsze ma jakieś wady, jak nie zwisy to reklamy itp. Profesjonalny sprawdzony hosting to to około 100zł rocznie czyli 8.3zł miesięcznie. Jeśli dodać domenę nawet po przedłużeniu czyli też ze 100zł to wychodzi razem 17zł miesięcznie. To mikroskopijny koszt jak za wszech dostępną i stała reklamę w największym medium. Dodatkowo te koszty można odliczyć. Nie ma co robić wiochy, i pamiętać o zasadzie jak nie włożysz to nie wyjmiesz.
Tylko jest jedna ważna sprawa panowie - to nie ja za to płacę, a właściciel chciał po taniości, więc wybrał najtańszą ofertę w home.pl.
Mógłby ktoś pomóc w uporaniu się z problemem przytoczonym przeze mnie? Chciałbym mieć dane strony na cba.pl, a korzystać z wykupionej domeny na home.pl.
A może gdzieś w sieci jest instrukcja, jak zrobić coś takiego (najlepiej po polsku).
Uwierzcie, doceniam waszą radę nt. płatnego hosta, lecz z tym problemu nie mam.
Pozdrawiam, Tomek.
Mógłby ktoś pomóc w uporaniu się z problemem przytoczonym przeze mnie? Chciałbym mieć dane strony na cba.pl, a korzystać z wykupionej domeny na home.pl.
A może gdzieś w sieci jest instrukcja, jak zrobić coś takiego (najlepiej po polsku).
Uwierzcie, doceniam waszą radę nt. płatnego hosta, lecz z tym problemu nie mam.
Pozdrawiam, Tomek.
Zawsze szukaj u źródła http://cba.pl/faq/
-
City Network
Polecam również hosting na stronie http://www.citynetwork.pl/hosting/
Niedługo organizujemy promocję, gdzie całoroczny pakiet będzie darmowy.
Niedługo organizujemy promocję, gdzie całoroczny pakiet będzie darmowy.
dalemciala tak jak pisali poprzednicy zainwestuj grosza i kup serwer. Będziesz korzystał z darmowego a co jeśli darmowy serwer zamkną? Ja mogę polecić Tobie naszą firmę hosting www
Bidne te pizze muszą mieć
Boo.pl za sms / 2m-ce i masa innych. Home skasuje 120 pln za rok, więc chyba tak tanio nie jest.
naprawdę za home wychodzi taka cena?
Home jest drogim hostingiem i ma problemy ze skryptami jak WP czy Joomla. Support od nich robi co może, ale im się to gryzie z niektórymi ich rozwiązaniami. Ostatnio najtańszy hosting, co prawda w promocji, to http://www.uti.pl/voucher/ Za 10zł rok hostingu to aż miło zapłacić