Prosty CRM dla małych przedsiębiorstw - minicrm.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
minicrm
Kontakt:

Prosty CRM dla małych przedsiębiorstw - minicrm.pl

Post autor: minicrm »

Witam
Proszę o ocenę naszego prostego CRMa dla małych firm - http://minicrm.pl

Obrazek

Zapraszam do rejestrowania się

Prosty CRM online
minicrm
Kontakt:

Re: Prosty CRM dla małych przedsiębiorstw - minicrm.pl

Bardzo proszę o opinię! Szczególnie negatywne :-)
minicrm
Kontakt:

Własnie tworzymy kalendarz.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

wspaniale, wszystko wygląda na poziomie - ale to norma, bo śledząc poczynania waszych zachodnich konkurentów to tak to ma wyglądać.

Natomiast co jest poważnym błędem? - ano to ze nie można się zalogować przykładowym loginem i protestować funkcjonalności na przykładowych danych.

Dzięki temu niestety nie mogę się wypowiedzieć w najważniejszej kwestii - czyli "jak to działa i czego brakuje"

Pozdrawiam
minicrm
Kontakt:

Rejestracja trwa 3 sekundy. :-)))
Dostajesz swoje konto na ktorym wprowadzasz swoje dane itd.
Wersja "demo" raczej nie będzie tworzona.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

3 sekundy i masz już mój adres e mail.
Zakładam konto, poklikam na "czuja" pozmieniam, a ty naglę zapragnę wrócić do punktu zero...

Tu nie chodzi o szybkość tylko o pewien jednoklikowy interfejs i czynnik psychologiczny.

Poza tym demo to standard na tego typu stronach, to moja jedyna uwaga - zrobicie jak będziecie chcieli :)

Pozdrawiam
LivingHatred
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: LivingHatred »

minicrm pisze:Wersja "demo" raczej nie będzie tworzona.
To poważny błąd. Od lat bardzo głęboko siedzę w CRM'ach (zaprojektowałem dwa duże produkty w tej kategorii) i widzę, że przy takim natłoku produktów tego typu klienci nie chcą za bardzo wgłębiac się w nowe produkty.

Koniecznośc rejestracji jest przeszkodą, która zniechęci 2/3 potencjalnych klientów.
Lobo
Nowy
Nowy

Post autor: Lobo »

Patrząc z czysto graficznej strony bardzo ładnie zrobione. Jeśli chodzi o usability to skoro nie planujecie wprowadzić demo online, to powinniście przynajmniej dodać galerie i filmy instruktażowe. Tak jak mówili tu już wcześniej, mało kto będzie się rejestrował i podawał swoje dane żeby po 5 minutach stwierdzić, że jednak nie jest zainteresowany.

Kolejna sprawa to posty na blogu, a raczej komentarze. Jeśli ktoś, kto może być tą aplikacją zainteresowany, wejdzie na ten blog i przeczyta komentarze typu: "projekt nadal trwa?", "projekt upadał?", to raczej w tej chwili opuści stronę niż się zarejestruje. No chyba, że faktycznie projekt upadł, wtedy komentarze są na miejscu.

I na koniec moja taka subiektywna uwaga. Nie wiem jak inni to odbierają. Wiem, że się czepiam ale za sformułowaniem "prosty CRM" oprócz łatwości obsługi może też się kryć negatywny wydźwięk.

Choć podkreślam, że od strony graficznej projekt prezentuje się całkiem ładnie.

Co do samej aplikacji ciężko mi się wypowiedzieć bo nie zamierzam się rejestrować. Z tego co widać na zdjęciach wygląda schludnie i przejrzyście.
ODPOWIEDZ