minicrm pisze:Wersja "demo" raczej nie będzie tworzona.
To poważny błąd. Od lat bardzo głęboko siedzę w CRM'ach (zaprojektowałem dwa duże produkty w tej kategorii) i widzę, że przy takim natłoku produktów tego typu klienci nie chcą za bardzo wgłębiac się w nowe produkty.
Koniecznośc rejestracji jest przeszkodą, która zniechęci 2/3 potencjalnych klientów.
Patrząc z czysto graficznej strony bardzo ładnie zrobione. Jeśli chodzi o usability to skoro nie planujecie wprowadzić demo online, to powinniście przynajmniej dodać galerie i filmy instruktażowe. Tak jak mówili tu już wcześniej, mało kto będzie się rejestrował i podawał swoje dane żeby po 5 minutach stwierdzić, że jednak nie jest zainteresowany.
Kolejna sprawa to posty na blogu, a raczej komentarze. Jeśli ktoś, kto może być tą aplikacją zainteresowany, wejdzie na ten blog i przeczyta komentarze typu: "projekt nadal trwa?", "projekt upadał?", to raczej w tej chwili opuści stronę niż się zarejestruje. No chyba, że faktycznie projekt upadł, wtedy komentarze są na miejscu.
I na koniec moja taka subiektywna uwaga. Nie wiem jak inni to odbierają. Wiem, że się czepiam ale za sformułowaniem "prosty CRM" oprócz łatwości obsługi może też się kryć negatywny wydźwięk.
Choć podkreślam, że od strony graficznej projekt prezentuje się całkiem ładnie.
Co do samej aplikacji ciężko mi się wypowiedzieć bo nie zamierzam się rejestrować. Z tego co widać na zdjęciach wygląda schludnie i przejrzyście.