Mocny hosting dla bloggera?

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
gargamelek

Mocny hosting dla bloggera?

Post autor: gargamelek »

Szukam hostingu pod blog głównie ukierunkowany na treść. Nie potrzebuję dużych transferów, zależy mi głównie na możliwości zainstalowania wordpress, stabilności i dobrym supporcie.
domeniarz

Re: Mocny hosting dla bloggera?

Post autor: domeniarz »

Zależy jak duży jest przewidywany ruch i funkcjonalności. Zakładam, że ruch umiarkowany, a jedyną funkcjonalnością to baza mysql i ewentualnie javascript :P Te wymagania spełni 100% hostingów płatnych i kilka % hostingów darmowych. Jesli chodzi o support, to tego w darmowych hostingach nie uświadczysz. Bo to tak, jakbyś dostawał wersję demo tego, za co normalnie się płaci :)

A jeśli pytasz o konkrety, to moim faworytem jest Home...

P.S. po przeczytaniu tematu pomyślałem "co za wariat chce hostingować blogspota?!" :D
simple
Kontakt:

Post autor: simple »

Stabilne(sprawdzone osobiście) i za około 40 zł/rok - netmark.pl, lokoz.info, linuxpl.com, - korzystam z tych wszystkich i jestem zadowolony.
gargamelek

Post autor: gargamelek »

domeniarz pisze:Zależy jak duży jest przewidywany ruch i funkcjonalności. Zakładam, że ruch umiarkowany, a jedyną funkcjonalnością to baza mysql i ewentualnie javascript :P Te wymagania spełni 100% hostingów płatnych i kilka % hostingów darmowych. Jesli chodzi o support, to tego w darmowych hostingach nie uświadczysz. Bo to tak, jakbyś dostawał wersję demo tego, za co normalnie się płaci :)

A jeśli pytasz o konkrety, to moim faworytem jest Home...

P.S. po przeczytaniu tematu pomyślałem "co za wariat chce hostingować blogspota?!" :D
Darmowe hostingi nie wchodzą w tym wypadku w grę. Plany sięgają nieco dalej. Chce zacząć zarabiać na tym blogu, myślałem też o programie prowizyjnym. Wiele osób, jak choćby znany bloger polskiej branży internetowej Kominek tez w tym się babra, także czy oszalał?
domeniarz

Post autor: domeniarz »

gargamelek pisze:
Darmowe hostingi nie wchodzą w tym wypadku w grę. Plany sięgają nieco dalej. Chce zacząć zarabiać na tym blogu, myślałem też o programie prowizyjnym. Wiele osób, jak choćby znany bloger polskiej branży internetowej Kominek tez w tym się babra, także czy oszalał?

Z tym się zgadzam, nie neguje darmowych pod warunkiem, że ktoś nie ma w planach biznes na większą skalę w e-biznesie. Nie wiem na czym stoi blog Kominka, natomiast programy prowizyjne, nie ukrywam, polecam :-D
bartosz.nowicki

Post autor: bartosz.nowicki »

Określenie sprawny support jest bardzo subiektywne i każdy może mieć inną ocenę tego kryterium. Dlatego proponuję Ci uruchomić kilka serwerów w różnych firmach i porozmawiać z obsługą techniczną, a zdecydować się ostatecznie na tą firmę, której odpowiedzi najbardziej Cię satysfakcjonowały pod względem merytorycznym i były udzielane w przyzwoitym czasie.
ODPOWIEDZ