Witam serdecznie! Mam na imię Tomek, to mój pierwszy post na tym forum. Z góry zaznaczę, nie mam zbyt wielkiej wiedzy nt. tworzenia stron.
Piszę tu, gdyż mam pewien problem. Chciałem zrobić sztywną stronę, nie rozciągającą się pod wpływem zawartości (nie wiem, jak to fachowo się nazywa), a sama zawartość miałaby być przesuwana góra/dół suwakiem znajdującym się wewnątrz ramy strony. Nie raz widziałem coś takiego u ludzi w port folio i podoba mi się to. Tylko nie bardzo mam pomysł jak to zrobić, więc proszę was, żeby ktoś dał opis do podobnego problemu lub jakoś opisał to rozwiązanie.
Grafikę pod stronę robię w grafice wektorowej, potnę ją i będę składał w Dreamweaver.
Jeśli opisałem to niezrozumiale lub zbyt mało szczegółowo, to napiszcie to, wtedy spróbuję jakoś rozwinąć to bardziej.
Pozdrawiam.
Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
Re: Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
Nie iframe, tylko parametr CSS overflow.
Re: Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
Dzięki wielkie, chodziło mi chyba właśnie o overflow. Dojdę do tego etapu za jakiś czas (robię stronkę powoli wieczorkami) i zdam relację, czy o to chodziło. Jeszcze raz dzięki i jeszcze się tu pewnie odezwę, więc prosiłbym nie zamykać jeszcze tego tematu w najbliższym czasie.