Ogólny zarys strony firmy

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
lolnik1

Ogólny zarys strony firmy

Post autor: lolnik1 »

Od paru dni tworzę stronę dla firmy mojego taty. Póki co jest w stanie "surowym". Obrazki wymagają dopieszczenia, niestety wymazywanie pojedyńczych białych pikseli jest czasochłonne. Tło ustawiłem na dość neutralne, też będzie zmienione. Zamierzam także dodać, że po kliknięciu np. na bramofon, będą przykładowe modele ze zdjęciami, dodam także dźwięk, że po naciśnięciu na głośnik domofonu, będzie dźwięk: "Dzwi otwarte. Proszę wejść". Jest to moja pierwsza strona którą tworzę. Proszę o poradę co trzeba dopieścić, żeby ten szkic mógł być stroną. Tata ma wykupiony serwer, dlatego jak strona będzie gotowa wrzucam ją na domenę tylko z .pl:

http://eldomix.host56.com/index.html
Verex13

Re: Ogólny zarys strony firmy

Post autor: Verex13 »

Osobiście uważam, że ta strona wygląda jakby była robiona w Paintcie.
Jakiego programu do grafiki używasz? Polecam ci Photoshopa - dokładnie obrobi ci grafikę, masz wiele opcji które mogą Ci się przydać.

Jeśli chcesz zrobić dźwięk i te bajery, to nie lepiej pobawić się we FLASH? Strony we Flashu robi się bardzo łatwo, jest to na pewno łatwiejsze od robienia strony w HTML&CSS. Ja robiłem strony w HTML&CSS, ale naszło mnie żeby się nauczyć FLASH. Pobrałem TRIAL Alligator Flash Designer 8, nauczyłem się wszystko robić w niecałe dwa dni. Kupiłem licencję do tego programu. Nie żałuję. Efekty mojej pracy w tym programie możesz oglądać tutaj: www.damianmayer.net oraz www.damianmayer.net/kostkowo (strona robiona dla wujka - księdza proboscza). Są to prace robione po roku przerwy, więc nie są tak doskonałe jak były rok temu.

Polecam ci programy wymienione wyżej. Stronę zrobisz szybko i łatwo, a w dodatku ładnie. ;)
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

jeżeli strona ma mieć kilka podstron - to zainwestuj proszę ten 1000zł i zleć jej wykonanie freelancerowi albo mniejszej agencji - aby wyciągnąć trzeba włożyć: domyślam się , ze twój tato albo sprzedaje albo produkuje takie "cosie" jak na zdjęciach użytych w projekcie - więc strona mam mu podnieść sprzedaż (jeśli nie to dokładnie zastanówcie się z tatą co on ma robić - a nie co ma na niej być:)).

Kolega pirotechnik (strony we flashu robi się bardzo łatwo -taaaa) z powyższego postu udzielił raczej wskazówki jakościowo odpowiadającej jego linkom :)

pozdrawiam
lolnik1

Post autor: lolnik1 »

Strona gruntownie przebudowana, szlifu wymagają: usunięcie białych obwódek przy zdjęciach, dodanie nowego materiału (czujki etc.), meta, tagi.
Na nowej domenie:
http://eldomix.com/index.html
ODPOWIEDZ