HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
witam stworzylam strone w photoshopie pocielam ja poskladalam w adobe dreamweaver niestety po umieszczeniu strony na serwerze rozchodzi sie w miejscu ciec guzików http://www.sprinttravel.pl
wkleje kod strony glownej reszta jest ta sama tylko odnosniki sa inaczej
Witam,
Nie wiem w którym miejscu się "rozchodzi" u mnie w FF wygląda OK. Pokaż może jakiś printscreen.
A co do reszty, to stron nie buduje się w oparciu o tabele (tabelki służą do prezentowania danych ewentualnie umieszczania formularz). Powinnaś na początku dokumentu umieścić deklarację DOCTYPE i dalej w dokumencie się jej trzymać. Nie wiem czy chcesz się zajmować dalej tworzeniem stron internetowych czy jest to jednorazowa próba - ale sposób który przedsatwiłaś powyżej jest już dość bardzo archaiczny, proponuję zajrzeć do literatury/internetu.
Pozdrawiam
Darek
to juz 2 strona w moim wykonaniu tym samym sposobem ale tamta byla prostsza tu sie rozchodzi wlasnie tylko w internet eksplorerze bo w frifoksie dziala dobrze tu jest screen http://img34.imageshack.us/i/beznazwy1kopiazl.jpg/
chce skonczyc ta strone aby chodzila w kazdej przegladarce czy to moze byc spowodowane rozdzielczoscia? mam ja zmniejszyc czemu w w ff dziala a w ie nie
pod ff u mnie też wygląda ok ale już pod ie to faktycznie się "rozchodzi" .
tak kończy się generowanie strony za automatu. (tagi pisane dużymi literami, brak stylów, układ na tabelkach)
przychylam się do odpowiedzi przedmówcy.
strona jest na tyle mało skomplikowana, że można się pokusić ostatecznie samemu ją posklejać lub w ostateczności użyć innego lub nowszego generatora (nie wiem na jakiej zasadzie działa dreamweaver bo nie korzystam z takich narzędzi)
ok juz sie uporalam z tym faktem teraz mam problem innego typu jak mam ja wyposrodkowac w jakim miejscu bo juz stosowalam wielu sposobow podawanych na google i nic