Portfolio
-
www.skrypty.pro
- Nowy

- Kontakt:
Re: Portfolio
Ogólnie stronka ładna i czytelna jedynie co bym poprawił to formularz kontaktowy a mianowicie po wpisaniu złych danych ten napis jakoś trochę wyróżnił "Upewnij się, że Twoje dane są pełne i dokładne." i może pokusił się o napisanie co dokładnie jest nie tak.
aha i jeszcze jedno pisanie emaila na stronie grozi zasypaniem skrzynki spamem.
aha i jeszcze jedno pisanie emaila na stronie grozi zasypaniem skrzynki spamem.
Dziekuje za opinię
i faktycznie muszę usunąć ten email..
A nienapisanie emaila na stronie grozi brakiem pracy 
jest formularz kontaktowy...
Formularz formularzem a email emailem
Dobrze jak na stronie WWW jest kontakt podany, nie tylko sam formularz. Wyświetlaj email za pomocą JavaScript skrypty skanujące stronę raczej nie będą szukały w JS, a jeśli to można też ukryć najbardziej istotne części kodu.
W <head>
Tam gdzie email ma się wyświetlać.
Powinno wystarczyć na boty
W <head>
Kod: Zaznacz cały
<script type="text/javascript">
function _writenmail(nazwa, subdomena, domena, opis) {
var malpka = new String('%' + '4' + '0');
var kropka = new String('%' + '2' + 'E');
var czlon1 = new String('<a href="mailto:' + nazwa + malpka + subdomena + kropka + domena + '"');
var czlon2 = new String(' title="' + opis + '">' + opis + '</a>');
document.writeln(unescape(czlon1 + czlon2));
}
</script>Kod: Zaznacz cały
<script type="text/javascript">
_writenmail('sebastianxp', 'op', 'pl', 'Napisz do mnie')
</script>-
www.skrypty.pro
- Nowy

- Kontakt:
no dokładnie to jest bardzo dobre rozwiązanie. Widziałem tez rozwiązanie że email nie był napisem tylko obrazkiem. To tez chyba uchroni przed botami.
Obrezek jest w ochronie skuteczniejszy, ma jedną dużą wadę, nie da się kliknąć na niego i otworzyć klienta poczty i skopiować też się go nie da a dzisiaj klient jak nie będzie mógł skopiować i wkleić a zamiast tego musi przepisywać adres to po prostu zamknie taką stronę.
Trzeba trzymać się zasady że klient powinien mieć jak najłatwiej, żadnych utrudnień i odmienności od standardów.
Dla klienta liczy się prostota i czas, robisz mu pod górkę to on ucieka, no chyba że masz jako jedyny na świecie ofertę interesującą klienta
Ja się spotkałem kilka razy z klientem który nie umiał użyć tak zapisanego emaila jakis[malpa]email.pl
Może i trochę spamu będzie ale to jest coś za coś. Lepiej dziennie usunąć spam spośród maili od klientów niż nie dostać ani spamu ani zamówień
Tak więc lepiej jest podać klikalny email oraz formularz klient sam wybierze formę kontaktu.
Trzeba trzymać się zasady że klient powinien mieć jak najłatwiej, żadnych utrudnień i odmienności od standardów.
Dla klienta liczy się prostota i czas, robisz mu pod górkę to on ucieka, no chyba że masz jako jedyny na świecie ofertę interesującą klienta
Ja się spotkałem kilka razy z klientem który nie umiał użyć tak zapisanego emaila jakis[malpa]email.pl
Może i trochę spamu będzie ale to jest coś za coś. Lepiej dziennie usunąć spam spośród maili od klientów niż nie dostać ani spamu ani zamówień
Tak więc lepiej jest podać klikalny email oraz formularz klient sam wybierze formę kontaktu.
a jakies komentarze co do samej strony? Uwazacie ze trzyma jakis poziom?
Najładniejsze portfolio jakie widziałem, a było ich sporo.
Przejrzystość strony, ładne i dopasowane logo, do tego sprawne menu i animacje.
Co do treści tam zawartej nie będę się wypowiadał bo boli mnie głowa i nie chce mi się zbytnio czytać, ani pisać, ale dla tak ładnej strony już warto.
Pozdrawiam,
życzę sukcesów.
Przejrzystość strony, ładne i dopasowane logo, do tego sprawne menu i animacje.
Co do treści tam zawartej nie będę się wypowiadał bo boli mnie głowa i nie chce mi się zbytnio czytać, ani pisać, ale dla tak ładnej strony już warto.
Pozdrawiam,
życzę sukcesów.