Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
<?php
echo '<a href="/cmd=test"'.($_GET['cmd']=='test'?' style="background: red;"':'').'>TEST</a><a href="/cmd=test1"'.($_GET['cmd']=='test1'?' style="background: red;"':'').'>TEST1</a>';
?>
ładnie się sprawdza ale przerobiłem go na grafikę i już nie chce mi działać tak jak powinien? (obrazek zakrywa mi tło które się zmienia po kliknięciu) jakieś pomysły ?
<?php
echo '<a href="/cmd=test"'.($_GET['cmd']=='test'?' style="background: red;"':'').'>TEST</a><a href="/cmd=test1"'.($_GET['cmd']=='test1'?' style="background: url(ścieżka do obrazka);"':'').'>TEST1</a>';
?>
widać przecież na moim kodzie, że już tak robiłem tylko, że przez klasę i widać, że obrazek jeden który jest pomiędzy <a ...> TUTAJ </a> ma się zmienić na obrazek który wywołany jest w klasie w <a CLASS="TUTAJ">..</> wiem, że to logicznie nie możliwe dlatego się pytam kogoś czy ktoś może to jakoś inaczej ogarnąć albo ma jakiś pomysł bo moje się skończyły a nie uzykałem efektu który miałem otrzymać