Tabela

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Savrin

Tabela

Post autor: Savrin »

Witam ! Ogolnie zaczynam sie dopiero uczyc HTML'a i kurcze juz sobie nie moge z czyms poradzic ... Proboje zrobic swoja wlasna strone tylko tak o zeby byla i zebym wiedzial jak sie to robi ale mam problem. http://img839.imageshack.us/i/beztytuusadfs.jpg/ Jak widzicie na tym obrazku z linku te napisy nie sa w srodku cala ramke robilem sam i kurcze czyta mi te boki jako calosc tak jakby ... jak przsunac napisy do srodka jaka na to komenda jest ? i druga rzecz to ze tabela po lewej jest bardzo nisko jak ja podsunac do gory :D ?

Edit:Tu sa oto te tabele

<center><table background="obrazek.png" width="850" height="500">
<tr>
<td><b><center><a href="xxxxxxxxxx">Strona glowna</center></b></td> <td><b><center><a href="xxxxxxxxxx">Komixxy</center></b></td>
</tr>
<tr>
<td><b><center><a href="xxxxxxxxxxl">Informations</center></b></td> <td><b><center><a href="xxxxxxxxxx">Boring Stuff</center></b></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><b><center><a href="xxxxxxxxxx">Translator</center></b></td>
</tr>
</table>
</center>

<table div style="width:400px;height:530px; Cellspacing="2" background="Bez nazwy.png" width="600" height="100%"><div width="100%" float="right">
<tr>
<td><a href="xxxxxxxxxx">Home</td>
</tr>
<tr>
<td><center><a href="xxxxxxxxxx">Donations</td></center>
</tr>
<tr>
<td><center><a href="xxxxxxxxxx">Download</td></center>
</tr>
<tr>
<td><center><a href="xxxxxxxxxx">Server Info</td></center>
</tr>
</table>
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Tabela

Post autor: www.skrypty.pro »

Witam, wszystko masz ładnie opisane na tej stronie http://www.kurshtml.boo.pl/html/tabele.html jak to poczytasz to powinieneś wiedzieć co i jak. Bo jeśli podać Ci gotowe rozwiązanie to nie zrozumiesz tego tak jak sam byś do tego doszedł. I pamiętaj podstawa to porządek w kodzie bo jak będziesz mieć dużo linijek to się potem nie połapiesz co i jak
p.s. jeśli chcesz stosować style to polecam korzystanie z pliku css
ODPOWIEDZ