2 stronki do oceny

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
mechusar
Kontakt:

2 stronki do oceny

Post autor: mechusar »

tak jak w temacie - krotko i na temat :)

pierwsza stronka to moje pierwsze "dzielo", dosyc stare :D
oto link - http://www.mechusarbait.prv.pl

druga to juz troche wiecej pracy, mam nadzieje ze widac efekty ;)
http://www.wisla.soccer.com.pl

Prosze o dwie osobne oceny :)
Narzil
Nowy
Nowy

Re: 2 stronki do oceny

Post autor: Narzil »

1. Złe tło, układ też. Menu u góry takie sobie... Ocena 3/10.
2. No tu już zdecydowanie lepiej. Tło(to pod menu) takie sobie. Ocena 6/10.
artifact
Nowy
Nowy

Post autor: artifact »

Kurczę, a ja już wolę tę pierwszą stronkę. Nie chodzi mi o techniki wykonania, ale kolorystyka jest stonowana, nawigacja bardzo intuicyjna. Stronka o wszystkim i o niczym i taki układ doskonale się sprawdza.
Co do drugiej witryny to oczywiście php, flash itp. ale poza tym to tragedia !
Kolorystyka (przepraszam za wyrażenie) - do wyżygania, fonty na panelu po lewej jakieś takie niewyraźne, kompresja grafiki w tej animacji flashowej razi po oczach, ten banner szalików wygląda jak zdjęcie albo skan (tragiczna jakość) i tło na panelu po lewej (to chyba jacyś kibice) wygląda okropnie (musiałem się sporo poprzyglądać zanim zauważyłem, że to jacyś ludzie - na pierwszy rzut oka myślałem, że to jakiś background w stylu 'marble' czy coś).
Szczerze - pierwsza stronka spokojniejsza, przyjemniejsza.
PS. Co do tej animacji flashowej to może nie jest wina kompresji, ale po prostu nie wiadomo co tam jest i wygląda czasem jak kupa pixeli. Aaaaaah teraz widzę :oops:
To Mikołaj! Ale to nie zmienia faktu, że tragiczny.
Pozdrawiam
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

Heh, bardzo słabiutko............coś się nie napracowałeś i nic kompletnie nie wymyśliłeś........wstawiłeś tylko kilka tabelek i tło jedno do każdej.....
Sokół
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sokół »

1 :arrow: Strona jest średnia. I mógłyś nad nią popracować. Rzeczą, która rzuca się w oczy jest menu nie grające w ogóle z tłem. A poza tym od razu widać gdzie kończy się grafika strony (tło), a zaczyna treść. Po dłuższym wpatrzeniu się z strone to zaczyna przeszkadzać.
:!:
2 :arrow: Widze, że tutaj już się przyłożyłeś, albo wykorzystałeś gotowca. Błądem było włożenie banera reklamowego u góry strony. Bardzo kontrastuje się z logiem. W lewym menu nie potrzebnie zmieniałeś tło pod napisami. A poza tym jest już ok. :!:
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

1. Bardzo słabo... szkoda czytać. Nie mogę zrozumieć po co robić napis "modele monitorów" we flashu... Ale nieważne. Ocena: 2/10
2. Tu już bardziej "profesjonalnie". Strona w PHP itp. Ocena: 6+/10
ODPOWIEDZ