Witam. Mam stronę www z obiektem flash.
Mój problem polega na tym że za za każdym razem jak przechodzę z podstrony na podstronę ten obiekt ładuje się od początku na każdej podstronie a powinien tylko raz się załadowac na początku w index-ie i tyle. Co robię źle? Oto obecny kod osadzenia :
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shoc ... n=6,0,40,0"
width="750" height="316">
<param name="movie" value="flash/headerwer7.swf?button=1">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<param name="wmode" value="transparent">
<!--[if !IE]> <-->
<object data="flash/headerwer7.swf?button=1"
width="750" height="316" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<param name="wmode" value="transparent">
<param name="pluginurl" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
</object>
<!--> <![endif]-->
</object>
Ciągłe ładowanie się obiektu flash
Re: Ciągłe ładowanie się obiektu flash
Robisz wszystko dobrze. Jeśli przechodzisz z podstrony na podstronę to zawsze wczytują się ponownie wszystkie elementy nie tylko flash.
hymmmm..... To jak zrobic aby to ominąć. Zastosować ramki na stronie ?? W jedna ramkę swf w iną ramkę html i zmieniać tylko html?
Podobno to wyszło z mody.
Denerwuje mnie to że za każdym razem się od początku ładuje swf.
Podobno to wyszło z mody.
Denerwuje mnie to że za każdym razem się od początku ładuje swf.
Ustalić jakąś zmienna która będzie decydowała o tym czy odtwarzać animację czy pokazać tylko jej ostatnia klatkę.
Przekazywać wartość tej zmiennej np. za pomocą flashvars. Na stronie głównej wartość false na pozostałych true
W animacji
Jeśli ja bym to robił to w ogóle jeszcze inaczej. Na stronie głównej dałbym Flasha a na pozostałych grafikę ostatniej klatki animacji
Przekazywać wartość tej zmiennej np. za pomocą flashvars. Na stronie głównej wartość false na pozostałych true
W animacji
Kod: Zaznacz cały
if (zmiennaTestujaca) {
gotoAndStop(_totalframes);
}