SWF pobierajacy dane z zewnątrz

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
developer

SWF pobierajacy dane z zewnątrz

Post autor: developer »

Witam. Obecnie tworzę pewien projekt we Flashu i napotkałem problem a mianowicie muszę zaimportować do mojego pliku '.fla' dokument '.swf'. Problem polega na tym że normalny '.swf' importuje się metodą loadMovie, lecz ten swf którego chcę użyć pobiera jeszcze zewnętrzne dane z katalogów. Niestety nie jestem twórcą dołączanego swf'a więc nie mam dostępu do kodu źródłowego. Oczywiście swf działa poprawnie jako niezależny plik. cała (niezmieniona) struktura katalogów w których znajdują się zdjęcia jest w folderze głównym. Pomysł miałem taki: stworzyć pustego movieClipa, dodać do niego swf'a poprzez loadMovie. Gdy tak zrobiłem wyświetla się jakby samo tło bez tych zdjeć które pobiera z katalogów. Próbowałem również wrzucić te zdjecia do library w głównym pliku fla ale to nie przyniosło skutków. Gdyby ktoś wiedział jak dołączyć tego swf'a żeby cały smigał to proszę o pomoc.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: SWF pobierajacy dane z zewnątrz

Post autor: Marek_bf »

Pewnie plik wczytywany odwołuje się do root a jeśli jest on wczytany do innego swf pomija zwój root i widzi root rodzica jako swój. Autor nie przewidział widać tego że jego aplikacja będzie działała po wczytaniu do obcego swf, może przez nieuwagę a może dla zabezpieczenia własnej aplikacji przed niedozwolonym wykorzystaniem.
developer

Re: SWF pobierajacy dane z zewnątrz

Post autor: developer »

czyli bez dostępu do pliku fla nic nie poradzę? A jak dostanę już tego fla to poprostu zamienic _root na this czy jak? Bo właśnie czekam na te pliki fla ale nie wiem jak to długo potrwa :?
ODPOWIEDZ