iframa we flashu

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
wujeksz

iframa we flashu

Post autor: wujeksz »

witam,
mam taki problem, ponieważ chciałbym aby na mojej stronie internetowej wykonanej w flashu ładowało się takie okno w odpowiednim miejscu coś jak IFRAM w html. Czy jest to możliwe? jest to aplet z walutami online. Próbowałem to robić z getURL ale jakbym tego nie robił to albo wyskakiwało to w nowym oknie przeglądarki lub w ogóle nie. Mam nadzieję, że pomożecie.
knight-rider
Nowy
Nowy

Re: iframa we flashu

Post autor: knight-rider »

zalezy jak ustuowamy jest ten flash, bo mozesz zrobic sobie 'nakładke' za pomocą position relative ablo z-index w html i zpozycjonowac html'owego frame'a

druga opcja to taka : we fleshu zrob sobie input text w ktorym wczytasz sobie html (poszukaj sobie tutorial na flashkit.com)
wujeksz

a jak zrobić tą nakładkę? drugi sposób nie działa, próbowałem ;(
knight-rider
Nowy
Nowy

Post autor: knight-rider »

skoro masz strone we flashu to i tak musisz osadzic swoj koncowy efekt/animacje jaka jest plik swf w pliku index.html/php czy co tam masz, w tym samym pliki przed/za osadzniem swf osadzasz frame'a i formatujesz go z poziomu css, google - iframe html
wujeksz

dalej nic! nie moge tego zrobic. jakies inne pomysly ktos ma?
dynamic text nie dziala, get url nie dziala.
ODPOWIEDZ