Witam
Dawno mnie tu nie było, ale do rzeczy. Zaproponowano mi pomysl na stworzenie pewnego serwisu, maly nic wielkiego pod jedna gazetę. Gazeta to typowo lokalne wydawnictwo tak wiec bez większych fanaberii.
W projektowaniu witryn miałem przerwę jakieś 2 lata (wyjazd, zagranica itp.). Jednak sa rzeczy których sie nie zapomina ale zapewne sa tez rzeczy ktore sie pojawily a ja z nimi nie miałem do czynienia.
Chce by strona byla prosta, jednak ma tez byc dla "redaktorow" tejze lokalnej gazetki. Pomyślałem o jakimś panelu gdzie łatwo i przyjemnie owe osoby będą mogły edytować newsy (bo tylko o to chodzi) i je dodawać. Jednak nie wiem wogole jak to zrobić i w jakim języku najlepiej. Nadmienię od razu ze PHP nie znam stary poczciwy XHTML a przy tym jakieś skrypty. Moze jesteście w stanie mi poradzic jak moge ugryzc ten temat.
pewien projekt a wypadniecie z wprawy
Re: pewien projekt a wypadniecie z wprawy
Do takich rzeczy najbardziej nadaje się właśnie php, ale możesz zastosować jakiś system typu joomola
Re: pewien projekt a wypadniecie z wprawy
Do takiego zastosowania to nic innego jak tylko CMS, czyli np Joomla. Ściągnij sobie jakąś wersję, pobaw się chwile, zrób własny template (możesz nawet ściągnąć coś ciekawego za free) i gotowe.slawko pisze:Do takich rzeczy najbardziej nadaje się właśnie php, ale możesz zastosować jakiś system typu joomola