Zrobiłem wtyczkę do PHP-Fusion, która umożliwia dodawanie, przeglądanie i zarządzanie czasami tras, które pokonało się załóżmy w NFS Shift. Co chcę zrobić? Chcę, aby w profilu każdego użytkownika zapisane było najlepsze miejsce na danej trasie. Np. jego rekord to 1:42:309, a najlepszy to 1:39:300. No i jego rekord pod względem czasu jest 4. Obecnie tak wygląda tabela rekordów:
records
- record_id
record_track_id
record_driver
record_minutes
record_seconds
record_miliseconds
record_car
record_screen
record_status
record_date
Kod: Zaznacz cały
$sql = dbquery("SELECT * FROM `records` WHERE `record_track_id` = '".$track['track_id']."' AND `record_status` = '1' ORDER BY record_minutes, record_seconds, record_miliseconds");Kod: Zaznacz cały
$i = 1;
echo $i++;Tak więc teraz moje pytanie, a zarazem prośba. Jak zrobić, aby rekordy danego użytkownika były wyświetlane wraz z obecnie zajmowanym miejscem. Czyli jeśli jego rekord znajduje się na miejscu 4 to wyświetli 4 miejsce... Nie wiem... Dorobić jeszcze jedną tabelę? Zmodyfikować istniejące? Gdzie to się będzie zapisywało i jak modyfikowało, gdy zostanie dodany lepszy rekord, bo wtedy jego będzie już na 5 miejscu, tak więc wszystko musi śmigać... Nie wiem jak do tego podejść... Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Crom