Witam! Mam dwie sceny i chcę żeby po dojściu do konkretnej klatki w scenie I Flash przeniósł mnie do sceny drugiej więc za pomocą script assista używam kodu goandplay("Scene 2", 1); czy coś w tym stylu. Ale przenosi mnie z powrotem do klatki pierwszej sceny pierwszej i od nowa puszcza cały film. Gdybym użył goandstop to powróci do klatki pierwszej sceny pierwszej ale zatrzyma się.
O co w tym chodzi i jak zrobić przejście do Sceny drugiej?
Problem z przejściem do kolejnej sceny
Re: Problem z przejściem do kolejnej sceny
Powinno być:Soanvig pisze:...używam kodu goandplay("Scene 2", 1);
Kod: Zaznacz cały
gotoAndPlay("Scene 2",1);Kod: Zaznacz cały
_root.gotoAndPlay("Scene 2",1);Kod: Zaznacz cały
this.gotoAndPlay("Scene 2",1);Kod: Zaznacz cały
_level0.gotoAndPlay(Scene 2",1);Re: Problem z przejściem do kolejnej sceny
Dlatego napisałem
OK spróbuję za chwilkę
Nie działa. Publikuję plik fla z Flasha 8 i proszę sobie przeanalizować. Przejście (AS) znajduje się na końcu animacji w movie clipie loading windows
http://wyslijto.pl/plik/magsjm87zn
hasło: defragmentacja
UWAGA! OKAZUJE SIĘ, ŻE TYLKO Z POZIOMU MOVIECLIPA NIE PRZENOSI DO SCENY DRUGIEJ A BEZPOŚREDNIO ZE SCENY PIERWSZEJ PRZENOSI DO DRUGIEJ. KTOŚ WIE JAK ZROBIĆ, ŻEBY Z MOVIECLIPA PRZENOSIŁO?
Bo pisałem to z głowyczy coś w tym stylu
Nie działa. Publikuję plik fla z Flasha 8 i proszę sobie przeanalizować. Przejście (AS) znajduje się na końcu animacji w movie clipie loading windows
http://wyslijto.pl/plik/magsjm87zn
hasło: defragmentacja
UWAGA! OKAZUJE SIĘ, ŻE TYLKO Z POZIOMU MOVIECLIPA NIE PRZENOSI DO SCENY DRUGIEJ A BEZPOŚREDNIO ZE SCENY PIERWSZEJ PRZENOSI DO DRUGIEJ. KTOŚ WIE JAK ZROBIĆ, ŻEBY Z MOVIECLIPA PRZENOSIŁO?
Re: Problem z przejściem do kolejnej sceny
A wiadomo Ci cokolwiek o adresacji obiektów? Jak chcesz się odwołać poziom wcześniej, czyli np. wyjść na listwe czasową z jednego movieClipa, bedącego na scenie daj _parent.dalsze_akcje....
Tak na marginesie, nie używałbym na Twoim miejscu wogóle scen, bo to lipa jest krótko mówiąc.
Wrzucaj wszystko do mc, a potem attachMovie, gotoAndStop,gotoAndPlay,_parent itd...
Tak na marginesie, nie używałbym na Twoim miejscu wogóle scen, bo to lipa jest krótko mówiąc.
Wrzucaj wszystko do mc, a potem attachMovie, gotoAndStop,gotoAndPlay,_parent itd...