Witam,
Poszukuję serwera, który przeznaczony byłby do prowadzenia niewielkiego forum (ok 15 userów) na silniku phpBB 3, oraz do pracy nad skryptami w PHP.
Jestem zainteresowany ofertą START w 8p.pl, oraz Businnes Start w home.pl.
Chciałbym prosic Was o opinie na temat w/w dostawców oraz ofert.
8p.pl vs home.pl lub coś innego do 40zł/rok
Re: 8p.pl vs home.pl lub coś innego do 40zł/rok
Jeżeli potrzebujesz solidnego hostingu, to znajdziesz go tu.
http://linuxpl.com/
Oczywiście co do serwerów co wymieniłeś o najlepszy jest home.pl
ale ja polecam linuxpl , a ten serwery66 to jakaś tania lipa, z ograniczonymi możliwościami. Dużo błędów na stronie ich jest, co dopiero mówić o porządnym hostingu.
http://linuxpl.com/
Oczywiście co do serwerów co wymieniłeś o najlepszy jest home.pl
ale ja polecam linuxpl , a ten serwery66 to jakaś tania lipa, z ograniczonymi możliwościami. Dużo błędów na stronie ich jest, co dopiero mówić o porządnym hostingu.
Re: 8p.pl vs home.pl lub coś innego do 40zł/rok
8p.pl nie znam
z home.pl mam przyjemność działać, ale ta przyjemnośc jest na takim sobie poziomie, od kiedy home poleciał na masówkę organizując te promocje na hosting to jakość usługi spadła, są okresy, że strony tak się ślimaczą, że ręce opadają... są też takie myki, że jedna subdomena działa w danej chwili a inna nie działa, a domena główna jest wykupiona na home i hosting tez jest na home, a w odpowiedzi uzyskuje info bym zadzwonił do nich w chwili gdy to ma miejsce, aby łatwiej zdjagnozowac pronblem :)
korzystam też z ehost.pl i lh.pl do tych nie mam zastrzeżeń
z home.pl mam przyjemność działać, ale ta przyjemnośc jest na takim sobie poziomie, od kiedy home poleciał na masówkę organizując te promocje na hosting to jakość usługi spadła, są okresy, że strony tak się ślimaczą, że ręce opadają... są też takie myki, że jedna subdomena działa w danej chwili a inna nie działa, a domena główna jest wykupiona na home i hosting tez jest na home, a w odpowiedzi uzyskuje info bym zadzwonił do nich w chwili gdy to ma miejsce, aby łatwiej zdjagnozowac pronblem :)
korzystam też z ehost.pl i lh.pl do tych nie mam zastrzeżeń