[skrypt] Ilość osób na stronie
[skrypt] Ilość osób na stronie
Potrzebuję jakiegoś skryptu JS, który informowałby użytkowników strony, ilu jest wszystkich odwiedzających stronę w danym momencie, a konkretnie ile ich było w momencie załadowania strony. Skrypt mógłby się jakoś odświeżać co 5 minut albo coś... Bardzo proszę o pomoc 
Re: [skrypt] Ilość osób na stronie
Niestety, muszę Ci zawieść. Nie da się tego zrobić w Java Scripcie, bo javascript nie ma możliwości operowania na plikach (i na bazach danych).
Jedyne możliwe wyjście to zastosowanie skryptów server-side, np. w PHP. Wtedy po wejściu na stronę skrypt będzie zapisywał do pliku (czy też do bazy danych - to wkońcu to też plik
) dane gościa, np. adres IP i datę wejścia, potem skrypt będzie wypisywał liczbę gości, którzy w ciągu, np. ostatnich 5 minut weszli na Twoją stronę.
Jedyne możliwe wyjście to zastosowanie skryptów server-side, np. w PHP. Wtedy po wejściu na stronę skrypt będzie zapisywał do pliku (czy też do bazy danych - to wkońcu to też plik
Spodziewałem się tego...
Hmmm... a czy jakiś serwis udostępnia darmową statystykę, którą można wstawić na stronę? Nie chodzi mi o coś podobnego do STAT4U, tylko taki serwer, który zapisywałby informację u siebie, a za pomocą JavaScriptu można by było dostać informację z jego bazy i wkleić je na stronę w postaci "ilości gości na stronie".
Hmmm... a czy jakiś serwis udostępnia darmową statystykę, którą można wstawić na stronę? Nie chodzi mi o coś podobnego do STAT4U, tylko taki serwer, który zapisywałby informację u siebie, a za pomocą JavaScriptu można by było dostać informację z jego bazy i wkleić je na stronę w postaci "ilości gości na stronie".
Zobacz sobie http://activstats.pl/