Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Co mam zrobić aby dane z innego serwera ładowały się na mojej stronie?
np. kurs walut, kalendarz itp.
Wyskakuje mi taka informacja po załadowaniu strony:
O ile nie walnąłeś się wpisując adres zewnętrznego pliku, to jest duża szansa że masz taką opcję zablokowaną po stronie serwera z jakiego korzystasz. Sposobem na obejście tej blokady jes zastosowanie biblioteki cURl - którą możesz czytać treść z zewnątrz na "innych zasadach", ale jest też opcja że tej biblioteki na twoim serwerze nie ma. W każdym razie zacznij od sprawdzenia czy nie zrobiłeś literówki.
A takie rzeczy jak kursy walut możesz wstawić za pomocą JS - np z money.pl, kalendarz to sobie możesz zrobić na własnym serwerze.
Masz rozumieć, że jeśli wkleisz ten kod i pokaże się tabelka z walutami to jesteś w domu, a jeśli pokaże się błąd, to zastanowiłbym się nad zmianą serwera. Aha - na początku tego kodu dodaj <?php a na końcu ?> - już tam uaktualniłem powyżej, bo na początku było bez.