Chcialem spytac o sposob wprowadzania obiektow/animacji robionych w 3dsmax do flasha.
Na poczatek dziwne jest dla mnie to http://max3d.pl/forum/search.php?query=swift3d nie rozumie jak moze nie byc tematu dot. swifta na tym forum, ale mniejsza o to. Posiadam swift3d 4.50 i nie wiem teraz czy musze tego programu uzywac jako posrednika pomiedzy 3dsmax a flash, czy wystarczy wyeksportowac w 3dsmax plik do jakiegos formatu i potem od razu do flasha.
(podobno 3dmax 8 ma juz wbudowane jakies pluginy do tego).
Jak te operacje dokladnie sie robi? Dysponuje 3DsMAX 8, FLASH 8, Swift3d 4.50.
grafika z 3dmaxa we flashu
Re: grafika z 3dmaxa we flashu
Najlepiej wyeksportować w 3dsmax jako .swf
kiedyś był poruszany ten temat poszukaj w wyszukiwarce na stronie.
kiedyś był poruszany ten temat poszukaj w wyszukiwarce na stronie.
Owszem znalazlem pare postow ale w zadnym z nich nie bylo mowy konkretnie o wprowadzaniu animacji z 3dmaxa do flasha bezposrednio.
1. Istnieje plugin do 3dmaxa "swift3dmax" niestety bardzo drogi, a trial daje tylko mozliwosc obejerzenia efektow w 3dmaxie bez mozliwosci zapisu exportowanego pliku na dysko, a co za tm idzie nie da sie wrzucic tego do flasha.
2. Jest program swift3d, z ktorego export pliku pod flasha to nie problem, ale skolei nie da sie zaimportowac animacji z 3dmaxa.
Tak czy inaczej proboje znalezc zloty srodek dla posiadaczy samego flasha, 3dmaxa (8) i ewentualnie swifta. Konkretnie animacja z 3dmax do flash.
Z moich doswiadczen wynika ze nie jest to mozliwe, jesli jednak sie myle i ktos to potrafi bardzo prosze o pomoc JAK?
No najlepiej. Niestety albo latwo Ci sie mowi i wogole nie probowales, albo za malo napisales. Nie ma mozliwosci w samym 3dmaxie exportu animacji do swf, Ja siedze w temacie od dluzszego juz czasu i do dzis nie mam rozwiazania poniewaz:Najlepiej wyeksportować w 3dsmax jako .swf
1. Istnieje plugin do 3dmaxa "swift3dmax" niestety bardzo drogi, a trial daje tylko mozliwosc obejerzenia efektow w 3dmaxie bez mozliwosci zapisu exportowanego pliku na dysko, a co za tm idzie nie da sie wrzucic tego do flasha.
2. Jest program swift3d, z ktorego export pliku pod flasha to nie problem, ale skolei nie da sie zaimportowac animacji z 3dmaxa.
Tak czy inaczej proboje znalezc zloty srodek dla posiadaczy samego flasha, 3dmaxa (8) i ewentualnie swifta. Konkretnie animacja z 3dmax do flash.
Z moich doswiadczen wynika ze nie jest to mozliwe, jesli jednak sie myle i ktos to potrafi bardzo prosze o pomoc JAK?
Sprawdź ten link http://www.kirupa.com/forum/showthread.php?t=90266 (sprawdź FLV).