Dziwny problem z PHP

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
mojito

Dziwny problem z PHP

Post autor: mojito »

Witam,
napisałem sobie skrypt prostego formularza do wysyłania mejli ze strony.
W końcu wszystko działa.
Ale tylko na stronie głównej (index.html)
na pozostałych stronach nie - dane nie są w ogóle pobierane z pól formularza. Mejl przychodzi pusty.

??

Nie mam nawet zielonego pojęcia jak szukać rozwiązania do czegoś takiego

Dziękuję
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Dziwny problem z PHP

Post autor: gorylek »

Otwórz swój skrypt PHP obsługujący formularz i wysyłający "mejl".
Następnie odszukaj jego 14 linijkę.
Jeżeli 9 znak w 14 linijce skryptu to "a", zamień go na "z".
Jeżeli to "z", zamień go na "Q" (wielkość liter jest ważna !).
Jeżeli to miejsce jest puste, wstaw tam "#x".

Następnie uruchom kompilator C++(jak takowego nie masz to ściągnij), zamknij Internet Explorer, rozłącz się z Neostradą i spróbuj próbuj odpalić swój skrypt ponownie.

Pozdrawiam
mojito

Post autor: mojito »

wysoka jakość odpowiedzi
bardzo dziękuję

oczywiście w piersi się biję, choć gorylem nie jestem, bo błąd leżał w tym, że przeoczyłem błąd w nazwie zmiennych w pozostałych stronach. Cóż, zdarza się po kilkunastu godzinach pracy.

Teraz mój pierwszy w życiu skrypt php, który wysyła elektroniczne wiadomości tekstowe typu e-mail działa. Pewnie nawet u tych co mają Neostradę TP i na szczęście u 45-letnich księgowych, które nie potrafią odróżnić Internet Explorera od Windows Explorera.

Dziękuję, że co zacniejsi przedstawiciele środowiska programistów postanowili pochylić się nad moim problemem i pomóc, w sposób zgodny ze standardami WC3. Po to przecież są takie fora, no nie. A nie po to, żeby sobie ego nadmuchiwać. Cieszę, się że mogę być częścią tej społeczności.

Jeszcze tylko muszę wypróbować to tajemnicze zaklęcie z podpowiedzi użytkownika: gorylek.
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: gorylek »

Witam,
widać jednak nie zastanowiłeś się ani o jotę więc wyjaśnię.

Z mojego postu zrozumiałeś DOKŁADNIE TYLE samo co ja z Twojego. Powiedz mi, jak możemy Ci pomóc w jakikolwiek sposób w momencie kiedy nie dałeś nam nawet linijki kodu ?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ