zapis pdfa na dysk
zapis pdfa na dysk
witam
mam maly prblemik... w stronie flash ktora otwiera sie w pop-upie na caly ekran jest dokumentacja w pdfach i otwieraja sie one w przegladarce pod pop-upem... jedynie _top dziala, wtedy otwiera sie w popupie ale niemzna wrocic do strony .... czy mozna zrobic aby po kliknieciu na link, wyskakiwalo okienko zapisz plik ? to by bylo najlepsze rozwiazanie
pozdrawiam
sl01k
mam maly prblemik... w stronie flash ktora otwiera sie w pop-upie na caly ekran jest dokumentacja w pdfach i otwieraja sie one w przegladarce pod pop-upem... jedynie _top dziala, wtedy otwiera sie w popupie ale niemzna wrocic do strony .... czy mozna zrobic aby po kliknieciu na link, wyskakiwalo okienko zapisz plik ? to by bylo najlepsze rozwiazanie
pozdrawiam
sl01k
Re: zapis pdfa na dysk
Spakuj PDF np. Zipem.
połowiczne rozwiazanie... ale działa
dzieki
dzieki
Niestety innych sposobów nie ma ale zawsze można dać linka do pliku .pdf i można sobie zapisać jak ktoś chce.
-
MrJack
mam ten sam problem..a czy moze jest jakies polecenie z Java script aby zawsze pobieral, nawet tym co maja zainstalowane moduly acrobata w przegladarce?
Skoro Marek nasz admin nie zna takiego sposobu to pewnie go nie ma chyba, że jest jakiś JS czy PHP z Flashem
Stawiam na PHP (header) 
Z PHP i z Markiem można wszystko tak myślałem, że w PHP da się bezpośrednio
pobierać pliki PDF z pewnością przyda mi sie to.
Pozdrawiam
pobierać pliki PDF z pewnością przyda mi sie to.
Pozdrawiam
Nie tylko PDF może być i inny typ pliku, trzeba tylko ustawić odpowiedni typ, w manualu http://pl.php.net/header jest podany właśnie na PDF przykładzik, po zmianach można wymuszać pobieranie innych plików..
-
MrJack
Wybaczcie mi ale nie jestm programista, mam zrobiona strone czysty flash i chcialbym podac sciezke pod guzikiem aby pobieral a nie otwieral pdfa (kazdy ma inna przegladerke). To php o czym piszecie da sie jakos polaczyc z flashem?
-
MrJack
spakowalem w zipy i dziala..jakby sie pojawil jakis inny pomysl to prosze dac znac i dziekuje za pomoc