Gdzie warto zalozyc?
-
tasiel
Gdzie warto zalozyc?
Witam.
Chce założyć forum dla osob z gimnazjum i liceum.
Wcześniej miałem już podobne fora ale robiłem je "na odwal sie" jedno nawet dosc szybko sie rozrastało ale je zaniedbałem i sie rozpadło. Teraz chce to zrobić "profesjonalnie ".
Zastanawiam się gdzie założyć forum. Wcześniej robiłem na "lua.pl"
Warto tez wspomnieć ze na lua byl pre instalator czy jakos tak. wystarczylo wybrac php by przemo i sam sie instalowal. to jest przydatne. co polecicie?
Mam zamiar także kupić domene .pl albo .com
Co do domeny. chciałbym zebyscie mi polecili jakis serwis z domenami ale sprawdzony. slyszalem ze sa przypadki ze domena .pl kosztuje 1zl za rok a po roku każą zapłacić 100-1000zl a jak sie nie zapłaci to oni sprzedają nasza domene.
Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
Chce założyć forum dla osob z gimnazjum i liceum.
Wcześniej miałem już podobne fora ale robiłem je "na odwal sie" jedno nawet dosc szybko sie rozrastało ale je zaniedbałem i sie rozpadło. Teraz chce to zrobić "profesjonalnie ".
Zastanawiam się gdzie założyć forum. Wcześniej robiłem na "lua.pl"
Warto tez wspomnieć ze na lua byl pre instalator czy jakos tak. wystarczylo wybrac php by przemo i sam sie instalowal. to jest przydatne. co polecicie?
Mam zamiar także kupić domene .pl albo .com
Co do domeny. chciałbym zebyscie mi polecili jakis serwis z domenami ale sprawdzony. slyszalem ze sa przypadki ze domena .pl kosztuje 1zl za rok a po roku każą zapłacić 100-1000zl a jak sie nie zapłaci to oni sprzedają nasza domene.
Re: Gdzie warto zalozyc?
może
OVH
NAZWA.PL
HOME.PL
OVH
NAZWA.PL
HOME.PL
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
1000zł za roczną domenę?tasiel pisze: slyszalem ze sa przypadki ze domena .pl kosztuje 1zl za rok a po roku każą zapłacić 100-1000zl a jak sie nie zapłaci to oni sprzedają nasza domene.
-
tasiel
ale niechcialbym tutaj zebyscie wymieniali znane wam serwisy nieznajac dokladnej oferty no i czy warto. chcialbym sprawdzonych informacji. gdzie zakladac forum? na jakim hostingu?
Spokojnie mogę Ci polecić home.pl
Z pewnością inne serwisy też są bardzo dobre wystarczy poszukać w google i masz mnóstwo ofert choć ja wykorzystuje usługi home.pl
Z pewnością inne serwisy też są bardzo dobre wystarczy poszukać w google i masz mnóstwo ofert choć ja wykorzystuje usługi home.pl
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Można też skorzystać z gotowych rozwiązań bez opłat, kosztem reklam, jakie będą się pojawiać. Zobacz np. http://www.webinside.pl/news/5116
-
tasiel
hmm nie bardzo mi sie to foreo podoba.
jak narazie wydaje mi sie ze warto zalozyc na lua.pl - co wy na to?
pozatym mam pytanie. czy niezależnie jaki hosting wybiore mozna podpiac pod niego domene? średnio się na tym znam:)
jak narazie wydaje mi sie ze warto zalozyc na lua.pl - co wy na to?
pozatym mam pytanie. czy niezależnie jaki hosting wybiore mozna podpiac pod niego domene? średnio się na tym znam:)
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
lua.pl - nie znam,
jeszcze możesz zerknąć na www.top100.pl gdzie z czołówki z pewnością wybierzesz kogoś sprawdzonego.
domenę - tak, dopniesz do konta, nie powinno być kłopotów.
jeszcze możesz zerknąć na www.top100.pl gdzie z czołówki z pewnością wybierzesz kogoś sprawdzonego.
domenę - tak, dopniesz do konta, nie powinno być kłopotów.
Ostatnio zmieniony pn sty 26, 2009 7:31 pm przez Dawid Kulbaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko od domeny.pl się trzymaj z daleka. To banda złodziei.
tasiel dobre i tanie nie istnieje
albo dobre albo tanie , musisz sam wybrać w który kierunek uderzyć a może być tylko jeden , albo dobre albo tanie
albo dobre albo tanie , musisz sam wybrać w który kierunek uderzyć a może być tylko jeden , albo dobre albo tanie
hekko.pl podobno się nieźle trzyma i tanie jak barszcz jest. Znajomy ma tam konto od dłuższego czasu i nie narzeka. Tylko z transferem nie poszalejesz ale co byś oczekiwał za 25-50zł rocznie ?
-
tasiel
neeon. wiem to ale cos wybrac trzeba.
na lua.pl mialem juz fora, mam tez obecnie jestna stronke i wszystko jest ok.
na poczatek nie potrzeba mi serwera, dopiero jak sie rozkreci. dlatego wolalbym cos darmowego na poczatek a mozecie mi polecic jakis serwer na pozniej..
na lua.pl mialem juz fora, mam tez obecnie jestna stronke i wszystko jest ok.
na poczatek nie potrzeba mi serwera, dopiero jak sie rozkreci. dlatego wolalbym cos darmowego na poczatek a mozecie mi polecic jakis serwer na pozniej..
Nie miałem ale może wykupie
http://hosting.webinside.pl/
http://hosting.webinside.pl/