Wznawianie animacji

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Yamashi
Nowy
Nowy

Wznawianie animacji

Post autor: Yamashi »

Mam pytanie na które nie mogę jakoś nigdzie znaleźć odpowiedzi, a pewnie rzecz jest prosta.
Chodzi o to jak wznowić zatrzymaną w danej klatce animację ?
Przykładowo - mam jakąś animację od klatki 0 do 50 i w klatce 50 mam "stop".
Od klatki 50 do 100 mam drugą animację. Czy jest jakaś komenda pozwalająca zatrzymac się animacji w klatce 50, odczekać np 5 sekund i ruszyć dalej od 51 klatki do klatki 100 ? Oczywiście chodzi o to aby odbyło się to automatycznie bez kilkania w jakieś przyciski itp.
SzamanGN
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Wznawianie animacji

Post autor: SzamanGN »

Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie:
Czy jest jakaś komenda pozwalająca zatrzymac się animacji w klatce 50
Jest
odczekać np 5 sekund i ruszyć dalej od 51 klatki do klatki 100
napisz funkcję, która to zrobi.

P.S.
Komendy i funkcje do rozwiązania Twojego problemu znajdziesz na tym forum, tylko użyj opcji SZUKAJ.
Yamashi
Nowy
Nowy

Nie chodziło mi o samo polecenie "stop" w klatce 50. To chyba logiczne że ta najprostsza komenda zatrzyma mi tam animację. Nowicjuszem nie jestem ale proszę o poradę jaki kod AS wpisać aby ta animacja nie zatrzymała się tam na stałe tylko zatrzymała się np na 5 sekund po czym ruszyła dalej do klatki 100.

Wpisywałem w "szukajce" np. "wznawianie animacji" itp ale nic takiego nie wyświetliło... Szukałem też w Google na innych stronach ale podobnego problemu nie znalazłem, dlatego poproszę o pomoc osobę która wie jak to zrobić.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

A czy wpisywałeś "pauza"?
Yamashi
Nowy
Nowy

Dziękuję Marek. Rzeczywiscie znalazłem odpowiedź na swoje pytanie :-D