Noi.pl

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
Riklaunim
Nowy
Nowy
Kontakt:

Noi.pl

Post autor: Riklaunim »

Witam

Co sądzicie o ofercie Noi.pl oraz ogólnie jak oceniacie tą "firmę" :)

Ja dostałem tam konto sponsorowane :D i jestem im za to wdzięczny a serwer jest bardzo wysokiej jakości :) Szybkie i jeszcze nigdy nie przyłapałem go zdechłego 8)
intol
Nowy
Nowy

Re: Noi.pl

Post autor: intol »

I ja tu się zodzę :-D oczywiście. (P.S. ta jaszczurka noi.pl jest fajna :wink: )...
Flyer
Kontakt:

Post autor: Flyer »

noi.pl to raczej nie jest provider z prawdziwego zdarzenia.. opieraja sie o serwer wirtualny [bodajze kei.pl sadzac po nameserverach] - ale ofcoz jak do tej pory dzialaja chyba w miare ok.. moj znajomy rowniez mial u nich sponsoring i byl zadowolony
DRNK
Nowy
Nowy

Post autor: DRNK »

Noi.pl to moim zdaniem solidna "firma". Jest spoko :-D
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Oferta jest spoko. Ale chyba nigdy nie zrozumiem wysokich cen za małą powierzchnię dysku itd.
the_foe
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: the_foe »

oferta malo atrakcyjna, po prostu za droga. 100 zł bez Mysql to chyba w dzisiejszych czasach zart jakis. radze wlacicielom strony poczytac oferty chocby http://www.jabluszko.net lub http://www.dmkproject.pl
smook
Kontakt:

Post autor: smook »

Bartosz Olszewski pisze:Oferta jest spoko. Ale chyba nigdy nie zrozumiem wysokich cen za małą powierzchnię dysku itd.
Rzeczywiście cena jest za wysoka. Moim zdaniem chłopaki wykupili serwer wirtualny u KEI i odsprzedają w mniejszych paczkach.
A co do droższych serwerów. Nie cena świadczy o jakości oferty, tzn to co tanie w większości przypadków jest po prostu kiepskie. Czasem ważny jest support 24x7 na telefon. Elastyczność oferty, i projektowanie jej pod wymagania. Pewność, że firma działać będzie za miesiąc, rok, 5 lat itd. Ważna jest lokalizacja (bo co z tego, że jest za pare $ skoro znajduje się po drugiej stronie oceanu ). Połączenia niezależne do kilku sieci szkieletowych, itd, itd.
Dlatego do poważanych zastosowań warto polecać kogoś z "górnej półki" jak np. KEI, Netart itd.
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

za 100 zł rocznie 20 MB bez MySQL?? ;-) nawet nie raczyli podać jaki jest limit transferu miesięcznie (a może nie ma wcale ;-) )

chcesz porządny hosting? drogo i solidnie http://www.home.pl - koło 1800 zł ;-)
smook
Kontakt:

Post autor: smook »

EX Nigdzie nie napisałem, że chodzi o ofertę NOI. Dla mnie "tani hosting" to pojęcie generalne. Akurat w tym przypadku oferta jest zupełnie nieatrakcyjna. Zgadzam się, że 20MB, zero bazy danych i pozostałe parametry przemawiają na niekorzyść. Pisałem o różnicach, które mają znaczenie na stronach innych niż "funkluby" strony hobbystyczne czy strony firmowe-wizytówki. Jeśli ktoś traktuje Internet jako poważną część interesu nie może sobie pozwolić na korzystanie z usług firmy, która nie jest do końca wiarygodnym partnerem.

Z "porządnego hostingu" też korzystam. Płacę tam ponad 1400 (nie jest to home.pl). Ale ponieważ strony mam tam od dłuższego czasu, to zdążyłem zauważyć że warto wydawać tyle pieniędzy na serwer, który tam sie znajduje. Przez niego przechodzi cała poczta a strona jest ważnym kanałem komunikacji z klientem. Awaria dłuższa niż pół dnia + kontakt z adminem jeśli akurat nie jest na wykładzie i nie wyłaczył komórki, albo zgłoszenia usterek via email i oczekiwanie na odpowiedź zupełnie destabilizuje pracę. Dlatego zawsze znajdą się ludzie którzy będą korzystali z usług takich firm jak np. home.pl. Bo na dłuższą metę to sie opłaca.
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

Riklaunim pisze:Witam

Co sądzicie o ofercie Noi.pl oraz ogólnie jak oceniacie tą "firmę" :)

Ja dostałem tam konto sponsorowane :D i jestem im za to wdzięczny a serwer jest bardzo wysokiej jakości :) Szybkie i jeszcze nigdy nie przyłapałem go zdechłego 8)
Jeśli Twoja strona (ta w profilu) jest na koncie sponsorowanym to szybko chodzi.

Chodzić to może stronki szybko chodzą ale co do reszty to się nie wypowiadam (pomoc techniczna, stabilność, etc) bo nigdy nie korzystałem z oferty tej firmy.
Riklaunim
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Riklaunim »

Z pomocą techniczną wcale nie jest źle 8)
ODPOWIEDZ