Mam pomysl na biznes dzieki usludze premium sms (uzytkownik wysyla smsa z zapytaniem na nr 7..., a system odsyla mu sms z odpowiedzia). Zastosowanie takiego systemu jest o tyle oplacalne ze nie trzeba nawet otwierac firmy, wystarczy uzgodnic warunki funkcjonalnosci systemu i zarejestrowac sie bezplatnie na witrynie bedacej jego wlascicielem). Swietna opcja dla osob ktore chca umozliwiac swoim klientom:
- płatne pobieranie plików
- płatny dostęp do zasobów WWW
- automatyczne kody jednorazowe SMS
- wysyłka na telefon tapet i filmów 3gp
- przekazanie treści SMSa na adres e-mail
- płatne linki i boksy reklamowe
- korespondencja SMS
- przekazanie treści SMSa do serwera Partnera przez HTTP*
Ja chcialbym jednak wykorzystac taka usluge wprowadzajac kilka dodatkowych skryptow na wlasnym serwerze, co takowe firmy, rowniez umozliwiaja. (*) Jest tez mozliwosc aby firma po szczegolowych konsultacjach z klientem sama wprowadzila takie skrypty na wlasny serwer, ale to wiaze sie ponoc z dodatkowa oplata

Moj pomysl moze sie sprawdzac, byc moze w calym kraju przez dlugi czas

Dochodzimy wiec do meritum sprawy JAK ZABEZPIECZYC SWOJ PROJEKT I POMYSL PRZED KRADZIEZA. - Jak zdobyc patent na niego? Moj potencjalny kod PHP, jesli zostanie umieszczony na cudzym serwerze moze przeciez ulec kradzierzy w kazdej chwili i ktos inny moze czerpac z tego zyski bez mojej wiedzy... takie czasy.
Czy ktos sie orientuje jak mozna sie zabezpieczyc w takiej sprawie? Bede wdzieczny za kazda informacje!