błędy w flashu po formacie komputera

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
poprostuJanek
Nowy
Nowy
Kontakt:

błędy w flashu po formacie komputera

Post autor: poprostuJanek »

Przytrafiło mi się coś zaskakującego. Otóż miałem format komputera i oczywiście zadbałem o to by moja praca we flashu przetrwała. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu, ten sam plik .fla który jeszcze nie dawno kompilował się i działał poprawnie teraz kompiluje się z wieloma błędami. Są to błędy dla mnie totalnie nie zrozumiałe jak np.:
1.mam mówi clip z montion tween. Gdy w macromedia nacisne enter wszystko ładnie się przesuwa. Gdy skompiluje już nie. Po skompilowaniu działa poprawnie wtedy tylko gdy zaznaczę całe montion tween i zmienię na klatki kluczowe.
2.mam maskę. Gdy zablokuje wszystkie warstwy i nacisnę enter wszystko działa poprawnie. Gdy jednak skompiluje program zachowuje się jakby nie uznawał mojej maski ;]

To co najbadziej zaskakujące to nie konsekwentność tych błędów. Raz mi skompiluje popranie montion tween i maskę a raz nie ;] Czy ktoś ma pomysł co może być tego przyczyną?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: błędy w flashu po formacie komputera

Post autor: Marek_bf »

U mnie jak takie cuda się działy w komputerze okazało się, że wina była kość pamięci, która powodowała błędy zapisu.
poprostuJanek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: poprostuJanek »

całe życie pod górkę :/
Kolejnym problemem którego kompletnie nie przewidziałem jest brak czcionek :/
Mam stronę
www.poprostujanek.yoyo.pl
i w słowie "cukiernia" użyłem jakiejś czcionki. Teraz po formacie jej nie mam i co gorsza nie mogę w żaden sposób jej znaleźć ... czy jest jakiś sposób by ją odzyskać ?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Musisz znaleźć plik czcionki zainstalować w systemie. Z Flasha jej nie odzyskasz.
ODPOWIEDZ