Witam.
Nie znalazłem nigdzie na google rozwiązania do mojego problemu bo jest bardzo złożony. Otóż miesiąc temu postanowiłem, że zarejestruję sobie domenę jakaśdomena.pl. Niestety, okazało się, że gdy chciałem to zrobić, to już ktoś taką domenę zarejestrował. Domenę wybrałem pod słowa kluczowe na mojej stronie i w pewnym sensie też jako pod nazwę "mojej firmy". I teraz proszę o poradę, czy nie pogryzie sie nic, jeśli zarejestruję tę domenę jakaśdomena o rozszerzeniu com? Chodzi mi o to, czy to nie będzie złe rozwiązanie, a mi tam akurat pasowałoby com, ponieważ prowadzę serwis wielojęzyczny. Proszę o poradę.
"Zajęli" mi domenę!
Re: "Zajęli" mi domenę!
Jeżeli masz zamiar założyc strone wielojęzyczną skierowaną na nie tylko na rynek polski koncowka .com jest jak najbardziej wskazana. Zastanow sie rowniez nad .eu i .net.
Zawsze możesz sobie założyć opcję na zajętą domenę i mieć nadzieję, że ktoś jej nie odnowi.
albo spróbować ją odkupić
Nie, chyba że nazwa ta jest znakiem zastrzeżonym.I teraz proszę o poradę, czy nie pogryzie sie nic, jeśli zarejestruję tę domenę jakaśdomena o rozszerzeniu com?