Witam wszystkich, mam zapytanie.... czy ktos z was kiedy kolwiek wpadl na rozwiazanie jak zmieniac kolor tla za pomoca kaskadowych arkuszy styli ...
chodzi mi o to zeby uzyskac efekt, zeby po kliknieciu na przycisk we flashu odwolac sie do arkusza zeby zmienil kolor backgroundu
np przycisk 1 klikasz wczytuje sie i kolor czarny przycisk przycisk 2 i kolor czerwony itd.
Zmiana we flashu za pomoca CSS
Re: Zmiana we flashu za pomoca CSS
Kolor tła czego? Flasha? Dokumentu HTML?
sorry za ten skrot myslowy mialem na mysli tlo htmlowskie bo to jest tak:
Jest strona o wymiarach 780 na 450 reszta to tlo. Nie jest to moj projekt ale osadzony jest w table kolor tla niebieski jak error w windowsie
Gdy ktos wchodzi na strone kolor na start to niebieski jak tlo html na stronie glownej dokonujesz wyboru sa cztery kolorowe elementy jak klikniesz na ktorys nich przenosi do innego html czyli w chwili obecnej sa jakby 4 strony kazda z nich ma inne tlo ;( Teraz na moich barkach spoczela przebudowa tej strony fakt dziala ...ale troche to jest zagmatwane do tlumaczenia co tam sie w niej dzieje nie wspominajac o przebudowie. ZAMOTA WIELKA I teraz moje pytanie do was macie jakas koncepcje na to zeby po kliknieciu na przycisk przeniesieniu do ktorejs klatki we flashu automatycznie zmienic kolor tla htmla
Bo jak html nie zmienimy tylko kolor w samym flashu to po odpaleniu index html jest taka sytuacja ze strona flashowa wyswietla sie poprawnie jak chcesz bialy kolor tla to tak jest jak niebieski to jest jak czarny to czarny ale tlo html-owskie caly czas jest statyczne.
Jest strona o wymiarach 780 na 450 reszta to tlo. Nie jest to moj projekt ale osadzony jest w table kolor tla niebieski jak error w windowsie
Gdy ktos wchodzi na strone kolor na start to niebieski jak tlo html na stronie glownej dokonujesz wyboru sa cztery kolorowe elementy jak klikniesz na ktorys nich przenosi do innego html czyli w chwili obecnej sa jakby 4 strony kazda z nich ma inne tlo ;( Teraz na moich barkach spoczela przebudowa tej strony fakt dziala ...ale troche to jest zagmatwane do tlumaczenia co tam sie w niej dzieje nie wspominajac o przebudowie. ZAMOTA WIELKA I teraz moje pytanie do was macie jakas koncepcje na to zeby po kliknieciu na przycisk przeniesieniu do ktorejs klatki we flashu automatycznie zmienic kolor tla htmla
Bo jak html nie zmienimy tylko kolor w samym flashu to po odpaleniu index html jest taka sytuacja ze strona flashowa wyswietla sie poprawnie jak chcesz bialy kolor tla to tak jest jak niebieski to jest jak czarny to czarny ale tlo html-owskie caly czas jest statyczne.
Bardzo Przepraszam, za blad z tym css-em .......chodzilo mi o javescript wiem wiem zakrecony jestem ale juz rozwiazany jest problem
Dobrze byłoby gdybyś podawał rozwiązanie problemu, o które sam prosiłeś. Może się przydać innym.
Trzeba z Flasha wywołać funkcję JS (patrz nowe FAQ):
[xml]<script type="text/javascript">
<!--
function zmienKolorTla(kolor){
document.bgColor = kolor;
}
//-->
</script>[/xml]
Podając w parametrze wartość hex koloru.
Trzeba z Flasha wywołać funkcję JS (patrz nowe FAQ):
[xml]<script type="text/javascript">
<!--
function zmienKolorTla(kolor){
document.bgColor = kolor;
}
//-->
</script>[/xml]
Podając w parametrze wartość hex koloru.